De 2e ronde is gespeeld; teams voor de Gala avond op 6 januari bekend

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Leekster Voetbalgala Meer foto’s Sport

LEEK - Poule M kon je wel als de poule des doods omschrijven. Zeker 3 kandidaten voor de finale-avond moesten onderling uitmaken wie als 1e en 2e eindigden. VEV’67 moest in de openingswedstrijd van de avond flink aan de bak. Grijpskerk had eigenlijk verdiend om te winnen. De veelvoudige winnaar van het toernooi moest van geluk spreken dat uitgerekend topscorer Joost Schoenmaker niet het nodige geluk aan zijn zijde had. Zelfs een in een scrimmage voor het doel van VEV keeper Wellinghof wilde de goal maar niet voor Grijpskerk vallen. Via Stan van der Wal kwam VEV ietwat gelukkig op voorsprong maar Grijpskerk kwam wel terug via Schoenmaker. Na de aftrap was er nog weinig te spelen. Menco Oedszes schoot met een schot in de korte hoek VEV naar de 2-1 winst. Grootegast en TLC vochten verbeten om de winst. Allard Bolwijn zette TLC op voorsprong en het veel geprezen Grootegast moest aan de bak. Rolf Hazenberg kon Grootegast behoeden voor een verlies. De 1-1 betekende dat ook Grootegast zich geen puntverlies meer kon veroorloven. Grijpskerk en Grootegast gingen in hun onderlinge wedstrijd er vol voor. Een spannende pot voetbal ontspon zich. Grootegast kwam via Mike Homan op voorsprong. Homan kon deze avond zijn goede spel van de 1e ronde niet evenaren. Joost Schoenmaker maakte voor Grijpskerk gelijk. Motor van Grootegast Rolf Hazenberg bracht zijn team weer op voorsprong. Schoenmaker zorgde voor de 2-2 gelijkmaker. Er ontstond een spannend eindspel waar uiteindelijk Hazenberg Grootegast de winst bezorgde. VEV overtuigde niet tegen TLC. De 2-0 winst was terecht maar het spel leek nog niet op een kampioen. TLC keeper Jochem Bos was in deze wedstrijd uitblinker en weerhield VEV van een grotere overwinning. De laatste ronde was VEV al geplaatst en Grootegast had aan een punt genoeg. Het werd een 0-0. Grijpskerk liet tegen TLC toch zien wat het in huis had. Jammer voor hen dat ze zich niet voor de finaleavond plaatsten want ze hadden zeker goede kansen en hadden het ook verdiend gezien hun spel.

In Poule N won Zevenhuizen verrassend met 2-1 van ONR. Robin Pruim en Tim Wekema zorgden voor een 2-0 voorsprong. Sven Buigholt scoorde voor ONR de 2-1. Het verlies deed menigeen bij ONR achter de oren krabben. Er moest iets gebeuren. VAKO rekende met Oerterp af. Goals van Manzeza, van Huffelen, Drenth en natuurlijk Steenbergen brachten de stand op 4-2 voor de ploeg van Cor Meijer. Lars Boonstra en Jorn Huitema deden voor Oerterp iets terug maar konden het verlies niet keren. De 2e ronde wonnen zowel Oerterp als ONR hun wedstrijden, respectievelijk tegen Zevenhuizen en VAKO. De laatste ronde konden alle 4 ploegen zich nog plaatsen voor de finale-avond, want allen hadden 3 punten. VAKO tegen Zevenhuizen kreeg voor Zevenhuizen een anticlimax. Een slimmigheidje van VAKO bij de aftrap leverde direct een 1-0 voorsprong op door Steenbergen. Zevenhuizen knokte zich letterlijk terug via Marcel Betten en Tim Wekema en nam brutaal een voorsprong. Luuk Drenth namens VAKO schoot zijn ploeg naast Zevenhuizen. Met nog dik 2 minuten te spelen kwam Zevenhuizen wederom op voorsprong door Deon Hazeloop. Een bizar einde van de wedstrijd ontspon zich. Eerst was het Andre Manzeza die de 3-3 binnen schoot. Zevenhuizen moest winnen en ging met een 5e veldspeler spelen. De slimme Steenbergen zag het doel leeg zijn en schoot van afstand VAKO naar de 4-3 winst. Zevenhuizen droop erg teleurgesteld af. De finale-avond was binnen bereik en werd hen toch ontnomen. ONR kwam in de laatste wedstrijd tegen Oerterp op stoom. Eindelijk lieten Rik de Boer en Hendrik Rozema zien wat ze in huis hebben. Oerterp kon het niet bijbenen. ONR won met 3-9 en ging door naar de finale-avond.

Het programma voor zaterdag 6 januari ziet er als volgt uit: Marum tegen HFC’15; VAKO tegen VEV’67; Aduard tegen Roden; Grootegast tegen ONR. Voor de B finale hebben zich Veenhuizen en ONB geplaatst. De damesfinale is Winsum Da tegen VEV’67 Da.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
TLC Grootegast
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT