Peize verslaat koploper Gieten en Nieuw Roden komt met lege handen van Ameland

Sport

REGIO - GOMOS trainer Bas Veldman vond dat zijn ploeg het meest recht had op de overwinning. Dat leek er anders eerst niet op want het stond al snel op een 0-2 achterstand. Wouter Speelman scoorde nog voor rust de aansluittreffer. In de 2e helft bracht Robert Elsinga de ploegen op gelijke hoogte. In het verloop van de 2e helft kwamen er best wel een aantal mogelijkheden voor GOMOS maar deze konden niet worden benut. Voor Veldman was het best spannend hoe zijn ploeg uit de winterstop zou komen. Het was tenslotte de 1e wedstrijd in 2024. Gezien het 2-2 resultaat was de trainer redelijk tevreden maar had zijns inziens iets meer ingezeten.

VV Peize werd na de 1-3 winst op Gieten de trotse koploper. Trainer Hofman was tevreden met de behaalde punten. In de thuiswedstrijd had Peize nog het loodje moeten leggen maar Hofman vond het superknap van zijn team, die veerkracht had getoond. Na een 1-0 achterstand was het Maurijn Timmer die de gelijkmaker maakte. In de 2e helft was Jonathan Bies die Peize op voorsprong had gebracht. Timmer besliste met zijn 2e doelpunt de wedstrijd en had Peize de 1-3 winst te pakken. Donderdag speelt Peize de inhaalwedstrijd tegen Titan en kan het de voorsprong op nummer 2 vergrootten.

VV Zevenhuizen moest het door vakantie en blessures doen met een paar invallers. Trainer Van der Ploeg mistte zodoende veel ervaring in zijn team. De jonge honden streden als leeuwen. De 0-0 bleef lang op het bord maar Kristian Kalfsbeek kon in de slotfase eindelijk het net van Blauwhuis vinden. De magere 1-0 winst was voldoende voor de punten. Van der Ploeg zag wederom zijn ploeg vele mogelijkheden en goede kansen onbenut laten. Dat was en is het probleem van Zevenhuizen. In de slotfase was het nog billenknijpen maar keeper Nick Kobes hield zijn doel schoon met cruciale reddingen. Hij pakte de punten voor Zevenhuizen na een nipte 1-0 winst.

De Wilper Boys pakte met een 0-2 overwinning op De Sweach belangrijke punten in de strijd met de degradatie. Trainer Van Dijken zag dat er veel spanning bij beide ploegen op zat. Het veld was erg slecht en goed voetbal was niet mogelijk. De Wilp had een licht overwicht de 1e helft. Na de 0-1 van Vincent ten Have kwam er meer ruimte en kon De Wilp via Ten Have naar een 0-2 winst uitlopen. Voor Van Dijken was het toch lekker om zo na de winterstop de punten mee naar huis te nemen.

VV Nieuw Roden liet na een 0-1 voorsprong de punten liggen bij Geel Wit op Ameland. Sander Drent was trefzeker voor Nieuw Roden. Trainer Jur Smit zag zijn ploeg goed voor de dag komen in de 1e helft. Voor rust werd er een onterecht doelpunt (buitenspel) van Geel Wit door de scheidsrechter van dienst goedgekeurd. Nieuw Roden was van slag en in de 2e helft kon Nieuw Roden niet het voetbal van de 1e helft laten zien. De 3-1 nederlaag betekende wel dat Nieuw Roden de rode lantaarn in de competitie draagt. De uitslagen waren voor Nieuw Roden erg ongunstig. Trainer Smit blijft positief naar de toekomst kijken.

UIT DE KRANT