Pelikaan S laat de flater van de vorige week achter zich en ONR stoomt door na winst op RWF

Sport

REGIO - Pelikaan S had voor zichzelf wat goed te maken tegen Scherpenzeel. Deze ploeg doet mee om de bovenste plekken. De ploeg van trainer Wentink hield prima stand. Er was goed getraind de afgelopen week na de flater tegen Rohda Raalte. Wentink had voor een verdedigende tactiek gekozen waarin Pelikaan S met name de organisatie goed diende uit te voeren. Dat betekende niet verslappen en verzaken in de taken. Er kwamen wel wat kansjes. Pas laat in de 2e helft kwam Pelikaan S op achterstand en Omar Kavak had de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. In de slotfase werd de 2-0 door Scherpenzeel gemaakt. Wentink was tevreden met de geboden tegenstand en inzet van zijn ploeg.

SV Marum speelde een prima wedstrijd maar er heerste na afloop teleurstelling, onvoorstelbaarheid en ongeloof. Marum trainer Jan Piet Bosma had dit in zijn carrière nog nooit meegemaakt. WE kwamen met 0-1 achter en LSC kwam met 10 man te spelen. We hebben alleen maar aangevallen op de helft van de Sneker ploeg. De uitslag gaf niet de juiste weergave. We raakten wel vier keer de lat. De bal ging zelfs tweemaal via de binnenkant paal weer uit het doel. Open kansen konden niet tot doelpunt worden omgezet. De trainer zat kortom met veel ongeloof. ‘Hoe kun je zoveel pech hebben.’ Collega trainer Marcel Valk was het roerend met Bosma eens. ‘Je koopt er helaas niets mee’, vervolgde Bosma zijn betoog. Goed gespeeld en veel kansen maar geen punten.

VEV’67 had het erg lastig op een wel erg slecht veld tegen Surhûsterfean. Hier kon je gewoonweg niet normaal op voetballen liet trainer Pranger weten. Dit veld was onwaardig om op te spelen. Beide ploegen konden niet goed combineren en speelden dan ook veelvuldig de lange bal. Het gevolg was een intensieve, hectische en chaotische wedstrijd waar veel strijd moest worden geleverd. Marco Soeten zorgde voor de enige treffer en bezorgde VEV daarmee de 1-0 winst. Pim Wellinghof kreeg rood na een vermeende handsbal, aldus de scheidsrechter. Jan en alleman zag dat de bal tegen het hoofd van Wellinghof komen. Het was tegenhouden in de slotfase maar we zijn overeind gebleven zag Pranger. Een prima teamprestatie en een belangrijke winst gezien de concurrentie die punten liet liggen.

VV ONR kon niet echt overtuigen tegen RWF. Het won wel met 5-2 maar trainer Kloosterman vond wel dat zijn team het niet goed had gedaan. Na een snelle 0-1 achterstand brachten Joost de Graaf en Leon Schievels kort na elkaar de score op een 2-1 voorsprong van ONR. Na de rust werd het 3-1 door Jesse Kort. Doordat RWF tegen scoorde werd het nog spannend maar Schievels en Rik de Boer maakten met 5-2 aan alle illusies van RWF een einde.

VV Veenhuizen werd met een 0-3 nederlaag geconfronteerd tegen Waskemeer. Trainer Van Veenen wist vooraf dat deze wedstrijd voor Veenhuizen altijd lastig zou zijn. Thuisclub Veenhuizen was de 1e helft veel aan de bal en gaven niks weg. De 2e helft liep Veenhuizen in de scherpe counter van Waskemeer en moest Veenhuizen in de achtervolging. Met nog 20 minuten te gaan had Waskemeer met nogmaals 2 snelle counters de stand al op 0-3 bepaald. Sjoert Giezen mistte een penalty in de slotfase. Het verschil tussen de verschillende ploegen in deze klasse is miniem, gaf Van Veenen aan.

SV Haulerwijk moest het in de wedstrijd tegen TLC zonder de zieke trainer Marcel Schaap doen. De honneurs werden door teammanager Peter van Waarden waargenomen. Haulerwijk schoot uit de startblokken en stond binnen het kwartier op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Jord de Vries (2x) en Dennis Kamminga. TLC beging een aantal fouten waardoor de goals wel heel gemakkelijk konden vallen. Trainer de Wal van TLC zag wel 2 goede mogelijkheden tijdens de 1e helft maar deze konden niet worden verzilverd. Met een 3-0 ruststand in het voordeel van Haulerwijk was van waarden benieuwd hoe zijn team de 2e helft zou beginnen. Vaak begon Haulerwijk te slap aan de 2e helft maar daar was deze keer geen sprake van. TLC kreeg in de persoon van Frank Bolwijn zeker 3 goede kansen maar hij kon het euvel van TLC ook niet veranderen. TLC had ook zoals vele wedstrijden voorafgaand te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Het zit niet mee vond trainer De Wal. ‘De selectie is krap en we krijgen nog een stevige klus te klaren.’Jurre Douwsma maakte in de slotfase nog de 4-0 wat tevens de eindstand werd.

VV Westerkwartier moest het opnemen tegen SIOS. De ploeg van trainer Wardenier had het lastig met het in slechte staat verkerende veld. Een bal kon niet normaal over de grond naar elkaar worden gespeeld. SIOS ging hier in eerste instantie beter mee om. Naarmate de helft verstreek kwam Westerkwartier beter in het spel. Een inzet van Wietze Venema kon nog worden tegen gehouden en in de rebound werd Rense Dijk onderuit gelopen. De penalty werd door Dijk goed binnen geschoten. In de 2e helft was het Venema die de 2-0 op het bord zette. In de slotfase scoorde de 17 jarige Tim van Esch zijn 1e doelpunt voor Westerkwartier.

UIT DE KRANT