Inschrijving 17e Leekstermeer Wandeltocht gestart

Afbeelding
Sport

LEEK - Op zaterdag 25 mei staat de 17e editie van de Leekstermeer Wandeltocht op de agenda. De wandeltocht die georganiseerd wordt door Rotary Groningen-West, trekt jaarlijks zo’n 1000 sportievelingen. Er valt te kiezen uit 4 routes: 10, 17,5, 25, of 40 kilometer, die wandelaars langs het  Leekstermeer en door het natuurgebied De Onlanden voeren. De start en finish zijn bij het Infocentrum Landgoed Nienoord in Leek.

Naast het genieten van de prachtige natuur en het muzikale onthaal op verschillende punten langs de route, ondersteunen deelnemers met hun inschrijving direct een aantal goede doelen in het Westerkwartier. Dit jaar ligt de focus op het ondersteunen van de Voedselbank Westerkwartier (Noordenveld), het project Pakjesboot en de kledingbank Westerkwartier, met een speciale nadruk op kinderen van gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

De Voedselbank plant jaarlijks uitstapjes voor gezinnen naar attractieparken, zwembaden, en het Museumplein in Grootegast, inclusief een bezoek aan het Legiomuseum. Het project Pakjesboot, een samenwerking met Humanitas, Stichting Leergeld, en Platform Kerken Westerkwartier, zorgt ervoor dat Sinterklaas niemand vergeet met cadeaus van 2024 tot en met 2027. Bovendien wordt er een bijdrage geleverd aan kinderkleding en schoeisel via de kledingbank Westerkwartier. De inschrijving voor de wandeltocht is al geopend en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de officiële website www.leekstermeerwandeltocht.nl. 

UIT DE KRANT