ONR stoomt door en wint in Franeker en Westerkwartier heeft off-day

Sport

 

Pelikaan S had eigenlijk een gelijkspel moeten halen bij Berkum. De grote kans was er voor Kasper Oldenburger. Zijn schot vanaf 11 meter kon in de slotminuten ternauwernood van de doellijn worden gehaald. ‘We hadden meer verdiend dan alleen maar goed spel’, vond trainer Wentink. ‘We konden gelijke tred houden met Berkum. We kregen een aantal kansen in de 1e helft. De 2e helft hadden we het in de 1e fase erg moeilijk’, vervolgde Wentink. ‘In de 75e minuut kwamen we op de uiteindelijke 1-0 achterstand. De kans van Oldenburger had ons de verdiende gelijkmaker moeten opleveren.’

SV Marum won in Meppel de degradatie kraker. Trainer Jan Piet Bosma sprak van een mooie overwinning. In dit degradatieduel stond strijd en werkvoetbal voorop. Het was zeker geen sprankelend duel. Bosma zag de 1e helft een aantal goede kansen Na de 0-1 van Delano Dussel werd het al snel gelijk. In de 2e helft werd een 2-1 achterstand door doelpunten van Ralph Oosterhof en in blessuretijd Marc Oldewarris naar een 2-3 overwinning omgebogen.

VEV’67 beging een misstap tegen LTC. Het kreeg met 4-0 klop. ‘Dat was balen’, vertelde trainer Pranger. ‘We waren niet goed genoeg. We konden niet hetzelfde brengen als de vorige weken. Daar tegenover was LTC zeer doeltreffend. We hadden een duidelijke off-day.’ Door blessures en vakantie moest de trainer improviseren en ontbraken toch de vastigheden. Komende dinsdag kan VEV zich revancheren met de wedstrijd tegen VV Groningen.

VV ONR trainer Kloosterman gaf direct aan trots op zijn ploeg te zijn. ‘We gaan niet naast de schoenen lopen. Ik ga er zelf voor zorgen om dat te voorkomen. Het was een moeizame wedstrijd van ons’, aldus de trainer. ‘Weliswaar wonnen we wel terecht maar niet op basis van het voetballende gedeelte maar meer op teamgeest.’ Hij zag zijn ploeg knokken voor een duidelijk resultaat. Rik de Boer (2x), Jancko de Boer en Leon Schievels tekenden voor de 2-4 winst. Dinsdag moet ONR aan de bak tegen concurrent Rijperkerk. De kans op een periodetitel is erg aanwezig.

VV Veenhuizen tegen HSC werd voortijdig gestaakt. De vele aanmerkingen naar elkaar en naar de leidsman werden de scheidsrechter te gortig en deze besloot de wedstrijd te staken. Tot dan kenmerkte de wedstrijd zich door veel onderbrekingen. Daardoor kwam Veenhuizen niet aan voetballen toe, vond trainer Van Veenen. ‘We hadden het lastig met de hoge druk van HSC. HSC had dan ook in de 1e fase het betere van het spel.’ In de 2e fase van de 1e helft kwam Veenhuizen beter in het spel. De opgelopen achterstand werd door Brian Giezen door middel van een penalty teruggebracht. Na rust volgde hetzelfde beeld. HSC kwam wederom op voorsprong en Veenhuizen ging op zoek naar de gelijkmaker. Brian Giezen verzilverde 15 minuten voor tijd na opnieuw een penalty. Er ontstond veel discussie. Een rode kaart bij HSC was het gevolg. Tegen 10 man had Coen Schmidt de kans op de winst maar werd door de keeper gestuit. Opnieuw werd een beslissing van de scheidsrechter betwist door HSC. De leidsman was het zat en staakte de wedstrijd. Voorzitter Kees van der Leest van Veenhuizen vond het niet onlogisch dat het vele commentaar hem deed beslissen dat de wedstrijd werd gestaakt. Een ruim kwartier zal er nog moeten worden gespeeld.

VV Westerkwartier beleefde een off-day. Organisatorisch was het tegenover gestelde van de afgelopen weken. VVK kon naar hartenlust voetballen. Een verandering in de organisatie hielp ook niet echt. De 2 gevaarlijke spitsen van VVK kregen alle ruimte. De 1-0 achterstand bij rust was een mirakel want uitblinker keeper Wiersema stond vaak op de goede plek. Na 20 minuten in de 2e helft zette Wietze Venema goed door en scoorde de gelijkmaker. Tekenend voor Westerkwartier deze dag was dat binnen een minuut de 2-1 achterstand alweer op het bord stond. Dit bleek de eindstand want Westerkwartier was niet bij machte het nog om te draaien.

SV Haulerwijk ging met een 0-1 voorsprong de rust in. Trainer Schaap, die nog geen nieuwe club heeft voor volgend seizoen, zag dat zijn team de bovenliggende partij tegen ‘buurman’ Waskemeer was. De snelle 0-1 door Patrick Hilhorst bleek uiteindelijk de winnende treffer in deze derby. Waskemeer ging de 2e helft met 3 spitsen spelen en kreeg daardoor enige kansen. Haulerwijk moest het hebben van counters. ‘Met enig geluk had dit de 2e treffer kunnen worden maar dat was wel te veel van het goede geweest’, aldus Schaap. ‘We konden het goed volhouden door met elkaar keihard te werken. Wij stapten daardoor als winnaar van het veld, waar een gelijkspel meer terecht was geweest.’

VV TLC trainer Hemmo de Wal (volgend seizoen Middelstum) zag de 1e helft zijn ploeg gelijk op kunnen gaan met Niekerk. Niekerk kwam wel op een 0-1 voorsprong en dit was ook de ruststand. De 2e helft was TLC Niekerk de baas en dat leverde zeker 2 goede kansen op. Zoals zo vaak dit seizoen konden de spitsen de geboden kansen niet tot doelpunten omzetten. ‘Zelf niet scoren en de tegenpartij wel, dan loop je tegen verlies aan’, was de analyse van De Wal. Trainer Kramer van Niekerk vond het een rommelige wedstrijd. ‘De 2e helft kregen we een rode kaart uit het niets en moesten we met 10 man verder. We hielden stand en kregen zelfs in de counter nog een aantal mogelijkheden.’

UIT DE KRANT