Rondje langs de korven

Afbeelding
Sport

KVW’22

LEEK - Zaterdag speelde KVW’22 1 een uitwedstrijd tegen OKO/BIES 1 inOpende. KVW ‘22 begon sterk en de scores liepen gelijk op. KVW ‘22 wist zelfs even een voorsprong te pakken. OKO/BIES wist terug te komen en nam de voorsprong over. Hierdoor liep KVW ‘22 steeds 2 punten achter op OKO/BIES, maar waren lange tijd sterk genoeg om zicht steeds terug te vechten naar een gelijke stand. In de laatste paar minuten leek de wedstrijd wel gespeeld. OKO BIES liep met 4 doelpunten uit op KVW ‘22 en uiteindelijk liepen de teams het veld af bij een eindstand van 20-16. Komende 2 wekenzijn er geen wedstrijden. Zaterdag 2 maart is de eerstvolgende wedstrijd van KVW’22. De selectie zal dan thuis spelen, (bij uitzondering) in MFC de Molenstreek te Zevenhuizen.

KV Noordenveld

RODEN - Afgelopen zaterdag 10 februari stond de thuiswedstrijd van de eerste Mastselectie tegen buurtvereniging Hoogkerk op het programma. De oranje tijgers van trainer/coach Jesper van Haastrecht beslisten de wedstrijd al in de eerste helft. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wiering stond er en 23-18 eindstand op het scorebord.

Jesper van Haastrecht : “Noordenveld begon aanvallend heel scherp met twee goals in drie minuten. Verdedigend was het echter ‘gatenkaas’ wat resulteerde in 2 strafworpen (tegengoals) in diezelfde 3 minuten. Daarna stond Noordenveld verdedigend weer zoals vertrouwd, en maakte Hoogkerk in de laatste 22 minuten van de 1e helft net zoveel goals als de eerste 3 minuten. ‘Aanvallend wisten we goed om te gaan met het achterverdedigen van Hoogkerk, waardoor we de controle bleven houden en met een ruime voorsprong (12-4) de kleedkamers in konden gaan.’ Eindstand 23-18. De volgende wedstrijd laat nog even op zich wachten, en staat gepland op zaterdag 2 maart tegen Invicta in de Van der Bijhal in Kollum. Aanvang: 20.10 uur.

Sparta

ZEVENHUIZEN - Zaterdag speelde de Zoutman-formatie een thuiswedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan. De eerste aanval trof van afstand direct doel, maar het was het Friese combinatieteam uit Surhuisterveen/Boelenslaan dat in het spoor bleef. Sparta liep via 3-3 uit naar een 6-3 voorsprong. It Fean/Boelenslaan haakte aan en wist met vijf goals op rij op een 6-8 voorsprong te komen. Sparta liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zocht met een 12-9 ruststand de kleedkamers op. Na rust waren het de Friezen die de druk er op probeerden te houden, maar was het Sparta dat telkens mee wist te scoren. Doordat de juiste mensen goed in stelling gebracht werden kwamen de Zevenhuisters niet meer in de problemen en stond er bij het laatste fluitsignaal een 21-17 eindstand op het bord. Na de voorjaarsvakantie gaan de Zevenhuisters op bezoek bij Pallas’08. Deze wedstrijd start 17:25 uur in Leeuwarden.

Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT