ONR struikelt over eigen Voeten én woorden in bittere thuisnederlaag

Afbeelding
Foto: Tieme Dekker
Sport

RODEN - Na de doordeweekse inhaalwedstrijd én nederlaag tegen Rijperkerk kon het team van Erik Kloosterman zichzelf een dienst bewijzen om de punten nu wel in Roden te houden. ONR moest winnen om boven in mee te blijven draaien en Minnertsga (12e) had de punten nodig om degradatie te ontlopen. Terwijl menigeen nog niet eens langs de lijn stond, lag de bal al in het net achter keeper Duncan Kloosterman door een eigen doelpunt in de eerste minuut. Dat was een bittere pil.

ONR probeerde daarna de draad op te pakken met combinatievoetbal, maar leed vaak balverlies. De slechte toestand van het veld was daar een oorzaak van, maar Minnertsga zat er ook bovenop. Dat wekte de nodige irritatie bij een aantal spelers van ONR. Sjoerd Hoek kreeg in de 5e minuut al een reprimande van scheidsrechter Berends, na een forse overtreding bij de zijlijn. Na een overtreding op Rik de Boer gaf de leidsman voordeel waarna Sven Buigholt een hoekschop verdiende via de vingertoppen van de Friese keeper. Deze leverde niets op. ONR zette de boel op scherp, verbaal en fysiek na wederom een overtreding van Hoek die doorliep op keeper Helder. In de 20e minuut kreeg Minnertsga een hoekschop die volgens velen ruim over de doellijn verdween, echter ontging het de leidsman en assistent van ONR. De 0-1 bleef staan. Voor Minnertsga was dit het sein om nog scherper de duels in te gaan. De scheidsrechter riep de aanvoerders bij elkaar, aangezien er veel commentaar in het veld was. Onderling, maar ook op zijn leiding. De eerste echte kans daarna was voor Sjoerd Hoek. Hij bestreek de linkerkant, ontdeed zich van de rechtsback en schoot over, maar dit was aan het slechte veld te wijten. Ondertussen kreeg Janco de Boer geel na 2 overtredingen binnen een minuut. Na ruim een half uur ontving ook Hoek een gele kaart. Hij onderbrak een veelbelovende aanval met een lichte overtreding, maar het was zijn derde, een optelsom dus. ONR voetbalde tegen zichzelf. Voetballend lukte het nauwelijks en als er eens een goede combinatie lukte, dan was er een gretige tegenstander in de buurt. Een mooie aanval over rechts met Leon Schievels werd voor buitenspel afgevlagd en na een overtreding op Buigholt mocht Rik de Boer aanleggen vanaf 25 meter, maar deze vrije trap leverde ook niets op.

Vlak voor de rust kreeg Minnertsga nog een kans toen Sven Buigholt niet ingreep bij de zijlijn waardoor aanvoerder Kingma op een haar na de voorzet miste. De laatste kans was voor Rik de Boer die na wederom een goede aanval over rechts met zijn linkerbeen net naast schoot. Bertrik Nienhuis onderschepte nog een nog een prima aanval van Minnertsga door het centrum. Ondertussen kregen ook 2 gasten een gele kaart. Scheidsrechter Berends was klaar met het onsportieve gedrag binnen de lijnen. Na rust verscheen Nick Pathuis op de plek van Sjoerd Hoek. Het risico voor een 2e gele kaart wilde trainer Kloosterman waarschijnlijk niet nemen. Net nu ONR meer energie in de wedstrijd legde, vaker aan de bal was en beter ging voetballen, kwam het na een kwartier toch met 10 man te staan. Na een overtreding op Rik de Boer waar niet voor gefloten werd, ging deze te lang in discussie met de leidsman die hem 2 keer geel gaf. ONR kreeg door Leon Schievels nog een scoringskans, maar de corner die hieruit volgde leverde ook niets op.

ONR gooide de schroom van zich af en ging vol op de aanval spelen. Minnertsga loerde op de counter. In een van die counters onderschepte Nienhuis op prima wijze de bal. Frans ’Lange’veld kwam in de spits voor de moegestreden Tim van der Meulen. Ondertussen bestrafte Berends 2 spelers van Minnertsga met geel. Jesse Kort en Rens Komdeur kwamen ONR versterken en dat leverde enkele kansjes op. Nadat Janco de Boer net naast schoot, kwam de voorzet van Jesse Kort net niet aan bij Langeveld. In de 88e minuut kwam na een snelle ingooi Kort in balbezit die prima passte naar Janco de Boer die keihard en laag binnenschoot (1-1). ONR rook bloed en Leon Schievels schoot nog via de vingertoppen van de keeper net naast. In blessuretijd werd een diepe bal niet goed verwerkt door Nienhuis en Niels Jensema schoot Minnertsga alsnog naar een voorsprong (1-2). In een alles of niets poging ging ONR nog op jacht naar de gelijkmaker, maar na balverlies sprintte Jarco Kingma langs de linkerkant en hij zorgde er met een mooie lob in de verre hoek voor dat de 3 punten mee naar Minnertsga gingen. Wederom een nederlaag voor ONR. Het slechte veld waarop goed voetbal niet mogelijk was is een van de oorzaken hiervoor, maar vooral verbale reacties waren de hoofdoorzaak van de nederlaag van vandaag, want daarmee haalde ONR zichzelf uit het spel. Een compliment aan de invallers Pathuis, Komdeur, Langeveld en Kort, die normaliter in lagere elftallen spelen. Komende zaterdag kunnen de spelers hun rug rechten in Opende.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT