Peize loopt averij op in Blijham en ONR blijft het goed doen en wint van Opende

Sport

Pelikaan S toog naar Rijssen waar Excelsior ‘31 wachtte op sportpark De Koerbelt. Het immense verschil op de ranglijst was ook duudelijk op het veld waar te nemen waar het een ongelijke strijd werd. Toch was de opening voor de gasten uit de provincie Groningen. Aanvoerder Jeroen Haan nam na slordig uitverdedigen van de gastheren de bal vanaf 18 meter uit de stuit in 1x op de slof. Excelsior’31-doelman Kevin Reimink voorkwam echter een vroege en verrassende 0-1. Daarna kantelde het duel en was het aan Pelikaan S. doelman Stefan van der Lei te dsnken dat er nog lang 0-0 op het scorebord stond. Tot vlak voor rust toen Van der Lei moest capituleren. Farid Balvaneh was de ongelukkige en passeerde zijn eigen doelman: 0-1. Na de thee was het Steff Kaptein van de koploper in de 4e divisie D die een hoofdrol opeiste. Met een heuse hattrick vergrootte hij de voorsprong tot een 4-0 waanra het Simon Seppenwoolde was die de 5-0 eindstand bepaalde.

GOMOS had de intentie om stappen te maken om uit de gevarenzone te komen in de uitwedstrijd tegen Sellingen maar daar kwam helemaal niet van terecht. Kansloos werd er met 3-0 verloren in het Groningse. “We helpen hun in het zadel  met een cruciale fout in het begin en kunnen het daarna niet meer omdraaien en dan wordt het lastig voetballen tegen deze gasten. Dus ja dan krijg je dit”, aldus GOMOS trainer Bas Veldman na afloop. De ploeg uit Norg startte slecht in Oost-Groningen en het was Arjan Heeres van Sellingen die daar al vroeg van profiteerde (1-0). Het was dezelfde Heeres die op slag van rust ook op schitterende wijze de 2-0 maakte voor Sellingen dat met vier nederlagen op rijj duidelijk vastbesloten was het tij te keren deze zondsgmiddag. Een doelpunt tegen vlak voor rust was al ongelukkig voor GOMOS maar direct daarop ook nog een tegentreffer meteen na de thee werd de Norgers fataal. Ian de Vrieze van de thuisploeg scoorde de 3-0 en daarmee lag de wedstrijd al vroeg in het slot. “Na deze goal was het wel gespeeld inderdaad”, aldus Veldman. GOMOS speelt zomdag thuis tegen Forward.

‘ASVB uit’ is voor menig Drentse ploeg een lastige en voor koploper en gedoodverfde titelkandidaat vv Peize was dst niet anders. Met pijn en moeite werd de brilstand gejandhaafd in het Groningse door de ploeg van trainer Elte Hofman. “Ik heb mijn ploeg na afloop een compliment gegeven voor de strijd en gefeliciteerd met het behaalde punt. De trainer van ASVB zal dat niet gedaan hebben bij zijn ploeg. Dat is denk ik alleszeggend”, aldus Hofman na afloop. Het was bikkelen geblazen op het loodzware grasveld in Blijham waar Peize lang dacht op kunstgras te spelen in Winschoten, maar daar werd op he tlaatste moment toch nog een stokje voor gestoken door het bestuur van ASVB dat toch gewoon in Blijham moest gevoetbald worden. Als er een ploeg was die recht had op de drie punten deze middag dan waren het de Groningers zo moest ook Hofman erkennen die dus content was met het puntje waarmee ook de ongealagen stafus behouden blleef, “De grotere en betere kansen waren voor ASVB, zo eerlijk moeten we zijn”, zo vervolgt de trainer van Peize die in de voorbereiding al wat moest schipperen richting dit duel. Een gedeelte van de selectie was niet aanwezig in verband met skiën en ongetwijfeld een gezellige apres-ski. Volgende week wacht Peize wederom een lastige uitwedstrijd, tegen SVZ uit Zeijen. 

ONR blijft het goed doen in de Friese klasse. Deze keer een fraaie 3-2 overwinning in en op Opende. Trainer Erik Kloosterman over het duel: “Het was passen en meten vooraf in verband met vakanties en schorsingen. Daardoor ook een wat ander systeem.

Na vijf minuten een vliegende start van ONR met de 0-1 via Jospeh Duku Dima. Daarna een ongelukkig eigen doelpunt met 1-1 maar het was vervolgens Frank Langeveld die 1-2 maakte. Een pracht van een goal van de invaller spits die normaliter in het derde team van ONR speelt. De voorbereiding van Sven Buigholt was al even fraai. Janco de Boer leek vervolgens met een fraaie dribbel (1-3) het duel te beslissen maar met de 2-3 maakten de gastheren het ONR toch nog knap lastig. De ploeg bleef echter overeind en nam de drie punten mee naar Roden. “Uiteindelijk een heerlijke overwinning van ons”, aldus een contente ONR-trainer die een pracht van een seizoen beleeft. “Het gaat boven verwachting en we doen het hartstikke goed. We spelen goed voetbal tegen fysiek sterkere ploegen en kunnen ook steeds beter zelf de mouwen opstropen. Wat ook helpt is dat we in uitwedstrijden veel op kunstgras spelen, dat ligt ons wel. De ambitie is bijgesteld: we gaan voor de top vier en dan nog wat mooie wedstrijden in de zomer!”

UIT DE KRANT