Groot midzomerfeest in centrum Leek

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Sport

LEEK - Het wielercomité Leek in samenwerking met de Loopgroep Nienoord, Volksvermaken Leek, de activiteitencommissie van de Handelsvereniging Leek, het promotie platform Leek (PPL), sportcentrum Leek en de Borg Nienoord zijn er opnieuw in geslaagd een aansprekend evenement te organiseren. Het evenement vindt plaats vrijdag 21 juni a.s. – de langste dag – en zal uit 3 delen bestaan. Het middagprogramma is voor de lopers van de 4 Mijl en het avondprogramma is voor de wielrenners. Het avondprogramma is echter nog niet klaar met de finish van de wielrenners want dan barst voetbalgekte los in het centrum van Leek als op het horecaplein voor de kerk op De Dam op een groot voetbalscherm (10m x 10m) de interland Nederland – Frankrijk vanaf 21.00 uur te zien zal zijn. Het is een wedstrijd in de poule voor het Europees Kampioenschap waarin naast beide genoemde landen ook Oostenrijk zit met nog een toe te voegen land dat binnenkort uit de play off’s moet voortkomen. Met een dergelijk groot scherm waant de bezoeker aan het centrum van Leek zich in het stadion zelf en zal de sfeer en entourage ook zo worden beleefd.

Vrijdag 21 juni gaat eerst ’s middags vanaf 16.00 uur alle aandacht uit naar de lopers van de 4 Mijl. Om 16.00 uur start de jeugd. Zij lopen – afhankelijk van hun leeftijd – 1 of 2 ronden van circa 1200 m. Om 16.30 starten de senioren wedstrijdlopers. Start en finish op het Boveneind ter hoogte van de aansluiting met het Synagogeplein en vervolgens een parkoers langs de H.J. Smitstraat, Van Panhuyslaan, Kerkweg, De Wiecken en De Schans. De wedstrijdlopers lopen nog een extra lus tijdens de 1e ronde door vanuit de Van Panhuyslaan over het Boveneind naar de aansluiting met ’t Veer/Goldbergsingel te lopen en weer terug om exact op 4 Mijl uit te komen.

Vervolgens nemen de wielrenners de plek in van de lopers. De dames starten om 17.30 uur voor een wedstrijd over 50 km en zij finishen naar verwachting om 18.45 uur. Vervolgens is het om 19.00 uur de beurt aan de mannen voor een koers over 80 km, mogelijk een paar ronden korter om er zeker van te zijn dat zij finishen voor het begin van de voetbalwedstrijd om 21.00 uur. Iedereen heeft voldoende tijd zich na de finish op het Boveneind te verplaatsen naar het horecaplein op De Dam. De toegang tot het horecaplein om de voetbalwedstrijd te zien en te beleven is gratis. Sportcentrum Leek en de Borg Nienoord zorgen voor het eten en drinken en voor en na het voetbal verzorgt een DJ de muziek tussen 18.00 uur en 23.30 uur. Alle winkels op De Dam zijn tot sluitingstijd bereikbaar en voor alle supermarkten in het centrum geldt ook dat zij tot hun sluitingstijd alle bereikbaar zijn. De horeca in het centrum zal nog langer open zijn en kan inhaken op het evenement. Na corona is dit alweer de 3e editie van 4 Mijl en wielerronde. De wedstrijden kenden in eerdere jaren grote belangstelling en een perfecte sfeer. Met de toevoeging van het voetbal dit jaar hoopt de organisatie op nog meer belangstelling en nog meer sfeer. Het centrum van Leek zal op z’n kop staan, alleen moeten de voetballers van Nederland er nu nog hun bijdrage aan leveren met een positief resultaat.

UIT DE KRANT