Zevenhuizen wint verdiend bij buurman Nieuw Roden

Afbeelding
Foto: Wim van Urk
Sport Wedstrijd van de week

NIEUW RODEN - De avondwedstrijd tussen Nieuw Roden en Zevenhuizen werd door een kleine 500 toeschouwers bekeken. De derby was een mooi visitekaartje. Op een werkelijk prima geprepareerd veld (chapeau Gemeente Noordenveld) liet Zevenhuizen vanaf de aftrap zien waar het deze avond voor kwam, namelijk winnen. 

In de 1e minuut was het de snelle rechterspits Robin Pruim die keeper Jayden Kuiper al kon testen. Twee minuten later was het de beweeglijke Tim Wekema die Kuiper met een schot tot een redding dwong. Een indraaiende vrije trap van Marcel Betten belandde op het hoofd van verdediger Martijn Kuiper. Met een kopbal trachtte hij de bal weg te koppen maar zijn kopbal viel gelukkigerwijs in de handen van keeper Kuiper. Nieuw Roden kon weinig tegenover de dadendrang van Zevenhuizen zetten. Het acteerde gelaten en lauw wat voor een derby enigszins vreemd was. Na zo’n 20 minuten kreeg Nieuw Roden meer grip op het spel. Het was een wonder dat het nog 0-0 stond. In de 30e minuut bracht Sietse Hofstede de bal namens Zevenhuizen voor de goal van Nieuw Roden. De afgeslagen bal kon door Siebe Kamminga in worden geschoten maar keeper Kuiper stond op de goede plek. Het spel ging meer en meer over in lange ballen. Nieuw Roden kon eigenlijk weinig klaarmaken in de voorhoede. De verdediging van Zevenhuizen stond als een huis en anders was keeper Nick Kobes er als de kippen bij om het gevaar te neutraliseren. Heel Nieuw Roden dacht dat Angelo Weggers vanuit het niets de thuisclub op voorsprong zette. De assistent scheidsrechter wachtte af maar stak dan toch de vlag de lucht in. Na enig overleg met scheidsrechter van der Werf werd de bal uiteindelijk terecht afgekeurd. Jammer voor Nieuw Roden maar Weggers stond in duidelijke buitenspel positie. In de 38e minuut plaatste Marcel Betten de bal vanuit een corner op het hoofd van Tim Wekema. De lange spits kon vrij inkoppen en daarmee Zevenhuizen op een verdiende voorsprong zetten. Nieuw Roden had dan toe weinig tot geen kans kunnen creëren. 

Trainer Jur Smit nam in de rust zijn maatregelen. Martijn Kuiper werd geslachtofferd. De tweede helft was nauwelijks aan de gang toen keeper Kuiper van Nieuw Roden de bal pardoes in de voeten van Wekema speelde. De spits kon vrij doorlopen op Kuiper. Wekema legde de bal op het juiste moment af op Deon Hazeloop die de 0-2 binnen kon lopen. Jeroen Gooijert bracht met een lange bal de bal bij de vrijstaande Sander Drent. Zijn volley kon door keeper Kobes uit de hoek worden geranseld. Nieuw Roden bleef volharden in lange ballen en Zevenhuizen kon met Betten en van Esch naar hartenlust combineren en hun snelle spitsen aan het werk zetten. Via de linkerkant kon de voorzet bij de geheel vrijstaande Pruim komen die met een droge schuiver keeper Kuiper kansloos liet. Nieuw Roden speelde zonder inspiratie en kon dat ook niet meer omzetten. Zevenhuizen speelde uitstekend en won dan ook verdiend. 

De kans is groot dat Nieuw Roden ook naar het zaterdagvoetbal zal gaan. Het betekent wel dat het dan in de 5e klasse zal dienen te moeten beginnen. Na afloop werd er onder het genot van een drankje en muziek door supporters en spelers van beide verenigingen een leuk paasfeest gevierd.

Gele kaart: Nieuw Roden: van der Spoel; Jansen; Gooijert;

Zevenhuizen: van Dellen

Opstellingen:

Nieuw Roden: Kuiper; de Vreede; Pham; M. Drent (Kies); Vreede (Vlonk); van der Spoel; Gooijert; S. Drent (Jansen); IJtsma (de Poel); Weggers; Matulessy (Wiegers); Kuiper.

Zevenhuizen: Kobes; Lammers; Kamminga; Slotema(van Dellen); Pruim (Molenhuis); Wekema (Veldman); Betten (Hut); van Esch; Hazeloop (Kalfsbeek); Hofstede; Aalders.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT