Interne competitie Schaakclub Roden loopt ten einde

Afbeelding
Foto:
Sport

RODEN - De interne competitie loopt ten einde. Ruurd Kunnen staat fier op kop, maar werd afgelopen maandagavond stevig aan de tand gevoeld door Frans Huisman.

Met de witte stukken bestreed Huisman met succes de Siciliaanse verdediging van zijn opponent. Hij kwam in de loop van de partij, na passief tegenspel van Kunnen, steeds beter te staan. Het was een strategisch steekspel, waarin pas op de negentiende zet de eerste stukken werden geruild. Kunnen had toen al veel meer tijd verbruikt dan Huisman. Deze was zich waarschijnlijk niet bewust van zijn betere positie, want op de zevenentwintigste zet bood hij, na dame ruil, remise aan.

Gijs Hager, leider van de B-groep, speelde tegen Lieuwe Boskma. Ondanks dat Hager, na een blunder van Boskma, een opgelegde winstkans liet liggen, wist hij op de dertigste zet de volle buit binnen te halen. Hager staat nu op de tweede plaats in het klassement.

Teije Smedinga speelde met wit een interessante partij tegen Arnold Meijster. Smedinga kwam beter uit de opening, totdat hij met het onnodige g2-g3 zijn koningsvleugel verzwakte. Meijster maakte daar handig gebruik van en zette Smedinga na negenentwintig zetten mat.

Met nog een paar ronden te gaan maakt Ruurd Kunnen een grote kans op de titel. De strijd om de tweede plek, tussen Gijs Hager en Pieter Doller, blijft spannend.

UIT DE KRANT