Ter Veld teleurgesteld over verreden races in Frankrijk

Afbeelding
Foto:
Sport

TOLBERT - Lars ter Veld heeft het eerste race weekend gehad van de yamaha r3 cup. Dit weekend werd verreden in Frankrijk op het circuit van Croix en ternois. Tijdens de training zat het weer hem helaas niet mee en moesten de regenbanden er de eerste dag onder. Tijdens de tweede trainingsdag waren de weergoden hen goedgezind en kon hij zich goed verbeteren. 

Op zaterdag werden er twee kwalificaties verreden. In de eerste kwalificatie had ter Veld vooral pech met zijn motor, zoals een loslatende kuip, een koppeling die bleef plakken en niet meer ontkoppelde en kwam hij niet meer uit de slipstream. Tijdens de tweede kwalificatie mistte de motor vooral kracht en snelheid en was ter Veld vooral ontevreden over zijn p6. 

Op zondag werden er twee races verreden, waarbij ter Veld in de eerste race prima weg kwam en een aantal rondes de derde plek kon behouden. Het gat naar de tweede plek was slecht twee seconden en ook die wist ter Veld te bemachtigen. Helaas kwamen in de laatste paar rondes de r7 cup rijders in de weg te zitten, waardoor hij de aansluiting verloor en als vijfde finishte. De tweede race ging in het begin beter, maar na een aantal rondes werd ter Veld van de baan gereden door een andere rijder die hem vanaf de zijkant raakte, terwijl ter Veld aan het insturen was. Einde race voor ter Veld, maar hij blijft positief voor de volgende rondes die verreden zullen worden in Duitsland op de Nurburgring.

UIT DE KRANT