Haulerwijk is Westerkwartier de baas door met name spits Patrick Hilhorst

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Sport Wedstrijd van de week

NIEBERT - Westerkwartier had node plannen om Haulerwijk een paar punten af te snoepen. Helaas was het al na 3 minuten raak voor de ploeg van trainer Marcel schaap. Slecht uitverdedigen van Jacob de Wit werd direct afgestraft. De robuuste verdediger dacht met een dribbel spits Hilhorst te slim af te zijn. Hij kwam bedrogen uit. De spits ontfutselde De Wit de bal en zette voor op Jens Douwsma die niet na hoefde te denken om te scoren. Alle goede plannen van trainer Wardenier ten goede maar ze konden wel in de prullenbak worden gedaan. 

De trainer van Westerkwartier moest noodgedwongen met een geheel nieuwe voorhoede de wedstrijd aanvangen. Spits Venema was naar Canada voor stage. De snelle Maurik de Vries en Sale Rozema waren geblesseerd en zijn weken uitgeschakeld. Spelbepaler Rense Dijk was geschorst. Voor Haulerwijk was dit erg fijn, want het zette Westerkwartier direct onder druk. Ballen konden door de voorhoede van Westerkwartier niet worden vastgehouden of er werd naar de verkeerde kleur gespeeld. Haulerwijk was heer en meester ten opzichte van Westerkwartier. Tot echte hele grote kansen kwam het niet voor Haulerwijk of anders was keeper Halbin Wiersema op zijn plek. Naar mate de eerste helft vorderde, kreeg Westerkwartier meer mogelijkheden. Haulerwijk stond hoog druk te geven, maar Westerkwartier voetbalde er onder uit en met een diepe bal op de snelle Tjeert de Boer en kon hij profiteren van de geboden ruimte op rechts. Zijn lage voorzet kwam bij Willem Pieter Wouda voor de voeten. De lepe spits wist wel raad met deze kans en bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Patrick Hilhorst, in de belangstelling van VEV’67, schoot een vrije trap prima in de hoek maar keeper Wiersema was attent. Toch was het de erg gevaarlijke en met een prima techniek gezegende Hilhorst, die nog voor rust de 1-2 voor Haulerwijk binnenschoot. Ook hier stond de verdediging van Westerkwartier niet goed in de organisatie. Het veel bewegende Haulerwijk bracht de ploeg enkele malen aan het wankelen. 

De tweede helft had hetzelfde beeld. Haulerwijk had de bal, maar kon niet tot echte grote kansen komen. Lucas Dijk beging een overtreding en kreeg daarvoor zijn 2e gele en dus rode kaart. Aanvallend was Westerkwartier onmachtig en met 10 man werd dit nog moeilijker. Toch kwam het via Wouda en de Boer nog een aantal keren gevaarlijk door, maar de laatste pass ontbeerde nauwkeurigheid. In de 60e minuut kreeg Hilhorst de bal nadat Westerkwartier wederom onnodig balverlies leed. Hij draaide behendig weg van zijn tegenstander en krulde de bal met zijn linkerbeen in bovenhoek buiten bereik van keeper Wiersema. De 1-3 was terecht en daarmee de overwinning ook voor Haulerwijk. Jurgen van der Veen schoot een directe vrije trap uitstekend binnen, maar keeper van der Meulen pareerde de bal met een prima redding. Haulerwijk doet door de winst nog steeds mee voor promotie naar de 3e klasse. Voor Westerkwartier moeten de volgende wedstrijden uitsluitsel geven voor behoud in de 4e klas.

Gele kaarten: Lucas Dijk (2x); Tjeert de Boer Westerkwartier. Heeringa en P. Hilhorst Haulerwijk.

Opstelling:

Westerkwartier: Wiersema; Hulshof; de Wit; T. de Boer (Kraaiinga); Dijk; Jonker (HJ de Boer); van Esch; Wouda (Adema); Boerema (Koenes); Twijnstra; van der Veen

Haulerwijk: T. van Waarden; S. Hilhorst; Mulder; Fokkens (Beijert); Kamminga; P. Hilhorst; J. Hilhorst (van der Velde); Heeringa;Van der Meulen; Dermois; Douwsma (J. van Waarden)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT