Van der Tuuk ontvangt Sinterklaas en zijn gevolg

LEEK – De Goedheiligman zal op zaterdag 16 november om 14.00 uur binnengehaald worden in Leek. Burgemeester Van der Tuuk van gemeente Westerkwartier zal de Sint en zijn gevolg ontvangen op Podium Nienoord in Leek. Hier zal ook de meidengroep AMASING! een optreden verzorgen. AMASING! bestaat uit oud-leden van het Kinderen voor Kinderen koor. Aansluitend zal de Sint met de burgemeester en zijn Pieten een kleine rondgang door het dorp maken om bij het 2e Podium op de Dam in Leek het feest te vervolgen. Hier zal KLIEDERPIET optreden. Zij blijkt, naast het talent om alles onder te kliederen, ook erg goed te kunnen zingen. En dat wil ze graag laten horen aan alle kinderen in Leek die lekker mee kunnen zingen, want het zijn allemaal bekende sinterklaasliedjes. Daarna neemt de Discopiet het van haar over en kunnen de kinderen op de foto tijdens de MEET EN GREET MET SINT EN PIET!

GLUTENVRIJE PIET

Nieuw dit jaar is de GLUTENVRIJE PIET!. Zij komt ook mee en heeft speciaal strooigoed bij zich voor kinderen die glutenallergie (coeliakie) hebben. Deze kinderen worden heel ziek van “gewone” pepernoten en Sinterklaas wil natuurlijk ook dat zij een leuke intocht beleven. Deze piet (speciaal uit de bakkerij van Sinterklaas meegekomen) is herkenbaar aan het groene logo van de Coeliakievereniging op haar schort.

HISTORISCHE VONDST VOOR NIENOORD EN LEEK

Op YouTube, Facebook (Sintinwesterkwartier) is te zien dat de Pieten en Sinterklaas weer veel hebben beleeft in aanloop naar de intocht in het Westerkwartier. In eerste instantie was er wat onrust, maar bleek een misverstand en kwam het allemaal goed. Wel vonden de Pieten bij het opruimen een oude tekening van Johan van Panhuys uit 1892, met hier achterop een geheime kaart van het landgoed Nienoord. Hierop zouden geheime gangen vermeld zijn die onder het landgoed zouden zijn. Volgens meneer Pruiksma van het Museum Nienoord is deze vondst van HISTORISCHE WAARDE en de pieten zouden de tekening meenemen naar Nienoord, waar de Sint en de pieten uiteraard weer verblijven de komende tijd. Hoe dit allemaal afloopt zullen we zien tijdens de Intocht in Leek op zaterdag 16 november 2019 om 14.00 uur op Podium Nienoord!