Wat je allemaal nog meer kunt doen met een bestelbus

Een bestelbus is een ware zegen voor je eigen onderneming, maar er zijn ook diverse doeleinden waar je hem in je vrije tijd voor kunt gebruiken. Van dankbaar vrijwilligerswerk tot een roadtrip door Europa, met deze ideeën haal je nog meer plezier en voldoening uit je trouwe vierwieler!

De voldoening van vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is goud waard. Afhankelijk van het soort bus dat je hebt, zijn er veel klussen te verzetten die geen geld, maar wel een goed gevoel opleveren. Een model zoals deze Ford Transit occasion leent zich bijvoorbeeld prima voor het ophalen en bezorgen van spullen voor de kringloopwinkel, met een (deels) personenbus zoals een Volkswagen Transporter is het mogelijk om senioren – en eventueel hun scootmobiel of rollator – een dagje uit te gunnen wanneer je hem als taxi gebruikt. Mensen zullen jou en je bus dankbaar zijn!

Verhuizingen en verbouwingen

Ook bij verhuizingen en verbouwingen komt je bus van pas. Niet dat je dit maar voor iedereen gratis doet, maar waar de één zijn IT-skills, motormaaimachine of radiaalzaag aan jou uitleent, kun jij een ander weer een dienst bewijzen door bij te springen als er veel vervoerd moet worden. Bovendien, en dat geldt vanzelfsprekend ook voor je eigen behoeften, heb je meer mogelijkheden om bijzondere meubels op te halen. Deze komen van Marktplaats, maar soms ook van een Franse brocante.

Extra geld verdienen

Jij als ondernemer zit misschien wel eens zonder klussen en dan is het fijn dat je bedrijfsbus zich leent voor tal van andere manieren om geld te verdienen. Denk dan aan koerierswerk, honden uitlaten of activiteiten als runner. Een runner is iemand die op een filmset of ander evenement van hot naar her rijdt om benodigde attributen op te halen. Zoals een generator, decorstukken of gehuurde instrumenten.

Rijdend vakantiehuis

In de vakantieperiode is een roadtrip zonder duidelijke bestemming de droom van velen, in een werkzaam leven waar verder alles geregisseerd en gepland is. Er zijn ondernemers die een matras en slaapzak achterin gooien en het avontuur opzoeken. De heerlijke, onvoorspelbare we zien wel-vakantie. Een roadtrip door Europa met je eigen rijdende vakantiehuis, het is weer eens wat anders. Al moet je niet te veel aan luxe hechten.

Ombouwen?

Hoewel, niet te veel luxe? Wie weet gooi je op een dag het roer om, zoek je online werk en ben je helemaal vrij vanaf welke plek ter wereld je je opdrachten aanpakt. Sterker nog, velen gingen je al voor en bouwden hun voormalige bedrijfswagen om tot comfortabele camper. Durf te dromen!