Zondagvoetbal

Wonderbaarlijke ontsnapping  HFC’15; Haulerwijk weerstaat Nieuw-Roden

REGIO – Nog enkele speelronden. De laatste loodjes. De prijzen worden verdeeld. GOMOS is de eerste kampioen van Drenthe (zie uitgebreid verslag elders). Roden gaat ook voor de hoofdprijs, speelde niet, maar zag de concurrent punten verspelen.  Peize kan nog een troostprijs pakken. HFC’15 pakte de ultieme strohalm na een knotsgekke wedstrijd.

Peize is nog altijd in de race voor de periode, ondanks een 1-1 gelijkspel tegen MKV’29. “Maar we hadden moeten winnen. Het had er wel ingezeten, als was de remise ook wel terecht”, vond Willem Lanjouw. “Slordigheden in de opbouw (middenvelder aanspelen die in de dekking staat) speelden hen in de kaart”. MKV miste drie grote kansen. Na een 0-0 ruststand scoorde Danny Kregel uit een vrije bal de 1-0. Peize kon de magere stand niet over de streep trekken. Een domme overtreding leidde tot een vrije bal, waarbij slecht gedekt werd en koppend de 1-1 gemaakt werd. “Het heeft te maken met een stukje onvolwassenheid”, noemt Lanjouw de oorzaak. Doordat de concurrenten verloren, staat Peize er nog steeds goed voor in de periode. Alleen Olyphia is dichterbij gekomen in de strijd om de vierde plaats.

HFC’15 presteerde het onmogelijke door een kansloze 3-1 achterstand om te zetten in een 5-3 overwinning. “Ik heb veel meegemaakt, maar dit nog nooit”, sprak leider Ronny Melessen zijn ongeloof uit. “HFC speelde bagger, kleutervoetbal, afgrijselijk, terwijl Zuidlaren vocht als leeuwen in deze negenpuntenwedstrijd. Na de 3-1 ben ik weggelopen. Er waren nog vijf minuten te spelen. Het was klaar. Kom ik terug, maakt Marijn Scheltens de 2-3 en ook de 3-3. En met tikkie takkie voetbal maakt Frank Volkers zowel de 4-3 als 5-3. De oude jongens staan dan op. Na afloop totale gekte natuurlijk in Hoogkerk. Hoe nu verder? Het gaat nog steeds tussen HFC en ZFC.

“Hier spreekt een zeer teleurgestelde trainer”, begint Patrick van Nimwegen zijn napraatje, over de 1-1 van Nieuw-Roden in Haulerwijk, waar 250 toeschouwers waren. “De gemakzucht, over een kampioenschap praten en tweede plek en dan op halve kracht spelen, dan loop je tegen een zeperd aan. Een paar dragende spelers gaven niet thuis. We hadden in de beginfase twee keer gescoord, als we scherp waren. Ook na de pauze een gezapig Nij Roon. Tien minuten voor tijd kregen de gasten een vrije bal, die niet eens in de zestien kwam”. Haulerwijk roste de bal naar voren, waar Janus Pol wel raad mee wist. Wilco Drent zorgde op de valreep alsnog voor 1-1. “Volgende week spelen we in het paasweekend. Bij het eieren zoeken hoop ik dat de jongens ook punten vinden”. Theo Donker van Haulerwijk: “een knap resultaat. De insteek was om hen het spel te laten maken en compact spelen. Een paar keer kwamen we er goed uit. Tim van der Velde en Sanne Huitema lieten de kans op 1-0 liggen. Na de 1-0 van Pol zetten we niet genoeg druk en viel de 1-1 doordat Wilco Drent te veel ruimte kreeg. Brian Geutjens verdiende nog een pluim als inval-doelman.

De Wilper Boys verloor met 2-0 van Gorredijk, maar had zicht op meer. “Het was wel veel tegenhouden”, analyseerde Klaas Zijlstra. De Wilp hield stand tot een kwartier voor tijd. Door een fout werd het 1-0 en was de wedstrijd gespeeld. “Zij hebben daarvoor te veel kwaliteit. Het was geen doorkomen aan. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar geen beloning”.

SVMH ging eveneens met 2-0 de boot in, thuis tegen subtopper Bakkeveen. “Een gelijkspel was terecht geweest”, vond oefenmeester Johan Middel. Bakkeveen scoorde uit een penalty en corner. Namens SVMH kreeg Wietse Venema twee gelegenheden. “Collectief hebben we goed gevoetbald. We zijn dit seizoen nooit compleet weggespeeld, maar komen kwaliteit te kort. De situatie is gewoon k.. Na dit seizoen wil ik vertrekken met handhaving. Dat is nog mogelijk. De finale wordt Donkerbroek en De Wilp. Dat moeten zes punten worden. Dan is het klaar. Dan moeten we nog wel zes punten halen”, voegt Middel er achteraan.

In 5 C boekte TLC een mooie zege op het stugge Oosterstreek. Stefan van der Beek, Delano Dussel en Frank Driessen doelpuntten voor de Westerkwartierders. Zevenhuizen daarentegen ontgoochelde tegen BEW. Vincent Tanis scoorde de openingstreffer, daarna had Zevenhuizen geen vat op de snelle spitsen van BEW. Nadat doelman Nick Kobes verschrikkelijk in de fout ging en het 1-3 werd, knakte de rood-zwarte ploeg. En liepen de gasten ver uit: 1-6. “Iedereen doet verschrikkelijk zijn best, maar we hadden te maken met in totaal negen afwezigen en dat is niet op te vangen. Het seizoen is voor ons over”, jammerde Gezinus Oosterhuis.

 

 

.