‘Zwemles on the Beach’ zeer succesvol

ronostrand -zwemles on the beach

EEN – Recreatie Centrum Ronostrand was vorige week zaterdag het decor van ‘Zwemles on the beach’ georganiseerd door Molenduinbad Norg. Alle zwemlessen voor het ZwemABC van Molenduinbad werden deze ochtend niet in het zwembad in Norg, maar in het buitenwater van het Ronostrand gegeven. Met 130 deelnemers is het, ondanks dat de temperatuur maar 18 graden Celsius was, een daverend succes geweest.

Molenduinbad Norg wil met deze bijzondere zwemles de kinderen zo vlak voor de vakantie laten ervaren dat zwemmen in buitenwater anders, maar ook waanzinnig leuk is. Tamara Lubbers is coördinator van de zwemlessen bij Molenduinbad en zij heeft deze buitenzwemles bedacht. Tamara legt uit dat de kinderen in deze zwemles ervaring kunnen opdoen met zwemmen in buitenwater met een vertrouwde zwemonderwijzer erbij, zonder dat de anders verplichte armvleugels om de armen moeten. Het allerbelangrijkste is dat kinderen plezier beleven aan het zwemmen in buitenwater. Zo vlak voor de vakantie is dat een goede ervaring die ze mee kunnen nemen op vakantie.

Plezier maken in de zwemles is goed gelukt, want er waren veel blije gezichten, zowel bij de kinderen als ook bij de ouders, opa’s en oma’s en meegekomen broertjes en zusjes. Na een warming up op de kant gingen de groepen kinderen in 1 lange rij tegelijk het water in. Vervolgens werd er per groepje lesgegeven door twee zwemonderwijzers per groep.

Ook op het strand was het een gezellige boel. Papa’s, mama’s en ander publiek streken neer op meegenomen handdoeken en meegekomen kinderen konden lekker springen op een springkussen. Deze succesvolle ochtend is voor herhaling vatbaar.

Molenduinbad wil verder nog kwijt dat een buitenzwemles als deze een belangrijke aanvulling is op de zwemlessen. Het is belangrijk dat kinderen de zwemlessen leuk vinden en (mede daardoor) ook het complete ZwemABC helemaal afmaken. Pas als het C-diploma is behaald, dan is de zwemvaardigheid en daarmee de zwemveiligheid echt in orde. Ook is het onderhouden van de zwemvaardigheid essentieel. Een stukje advies ter afsluiting: ‘Blijven zwemmen dus, ook nadat de diploma’s op zak zijn.’