SDG-Predicaat voor Duurzaam Noordenveld

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Gemeente Noordenveld

RODEN - Afgelopen donderdag 14 maart reikte Peter Bootsma, de groene burgemeester, het SDG-(Sustainable Development Goals) Predicaat uit aan Wethouder Kirsten Ipema in de Health Hub in Roden. De gemeente Noordenveld ontving het predicaat als erkenning voor haar buitengewone inzet op het gebied van duurzaamheid met speciale aandacht voor het programma ‘Duurzaam Noordenveld’.

Anita van der Noord, SDG Regio Coördinator van Drenthe/Groningen: “De gemeente heeft zich bewonderenswaardig ingezet voor duurzaamheid, met tastbare resultaten voor ons welzijn en milieu. Het SDG-predicaat voor Duurzaam Noordenveld is niet alleen een erkenning van alle inspanningen, maar ook een oproep tot actie voor anderen om hun voorbeeld te volgen. Het is een bewijs van de impact die lokale initiatieven kunnen hebben op wereldwijde duurzaamheidsdoelen. Door deze gezamenlijke inspanningen heeft Duurzaam Noordenveld het SDG-predicaat meer dan verdiend.”

Het programma ‘Duurzaam Noordenveld’ omvat diverse initiatieven, waarbij de Adviesraad Duurzaamheid een cruciale rol speelt. Zo zet de gemeente zich in voor een toekomstbestendige leefomgeving met oog voor vermindering van wateroverlast en droogte met innovatieve waterbeheermethoden. Ook is er oog voor duurzame mobiliteit, wat draait om de bevordering van schone mobiliteitsoplossingen zoals elektrische voertuigen en fietsen. Noordenveld heeft ambitieuze doelen om over te schakelen op zonne- en windenergie en zet sterk in op het verminderen van afvalproductie en het stimuleren van hergebruik. De nieuwe gemeentewerf is hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast stimuleert de gemeente betrokkenheid en transparante communicatie.

UIT DE KRANT