Bestuur

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Winsinghhof

Hej med jer, Jeg indkalder til møde i forældrerådet onsdag d. 8/5 kl. 19-21 i klublokalet. Jeg har vedhæftet dagsordenen. Er der andet I ønsker på, så bare skriv, så sætter jeg det på. Heeft u enig idee wat hier staat? Nee, dat had ik tot voor kort ook niet. Ik heb het via google translate vertaald om dat te ontdekken. Het is een uitnodiging voor een bestuursvergadering, met in de bijlage de agendapunten en de locatie van de vergadering. Ik kreeg deze tekst in een mail, ik stond in de cc. Ik heb echt geen idee hoe ik daarin terecht ben gekomen, maar uiteraard vond ik het wel interessant. Er kwamen namelijk al snel antwoorden als “Ik kan dan niet.“, “Ik wil graag nog even een onderwerp toevoegen.” en “Ik heb de notulen van de vorige vergadering niet meer, wil jij die nog sturen?” Uiteraard moest ik elk mailtje eerst online vertalen om het een beetje te begrijpen. Maar ik vond het wel leuk. Niemand had door dat ik vanuit Nederland mee las. Ik heb natuurlijk ook even gekeken waar deze mensen wonen en vergaderen en kwam er achter dat dit in Svendborg is. Dat is een oude havenstad aan de zuidkust van Funen.

Het is leuk om te merken dat de gang van zaken rondom zo’n bestuursvergadering in Denemarken niet anders gaat dan hier in Nederland. Bij de vergaderingen met het bestuur van De Winsinghhof gaat het exact hetzelfde. De vergaderingen worden gepland, de secretaris stuurt de notulen en de agenda rond. Er is iemand die iets wil toevoegen op de agenda, ik geef zelf ook vaak wat extra agendapunten door, en dan op naar de vergadering.

Die vergaderingen met ‘mijn’ bestuur vind ik altijd erg goed. We hebben het over belangrijke zaken, de financiën, politiek, bedrijfsvoering, trends en uiteraard informeer ik ze over de theaterzaken, programmering, personeel en ga zo maar door. Binnen dit bestuur heeft iedereen een eigen expertise die ze inzetten en dat is erg waardevol. Ik ben dus zeer blij met het bestuur, temeer omdat we naast alle serieuze onderwerpen en hoofdbrekers ook genoeg lol hebben. Binnenkort stopt de voorzitter van deze leuke club. Jeroen Vredevoogd heeft zich jarenlang belangeloos (ook belangrijk om te vermelden) ingezet voor De Winsinghhof en zijn enthousiasme voor dit theater schuift hij niet onder stoelen en banken. Via deze weg wil ik hem heel erg bedanken en we zien hem vast nog vaak als bezoeker terugkomen.

Dan wil ik deze column afsluiten met de woorden: hold øje med din postkasse, for den nye teatersæson er ved at blive offentliggjort, alle forestillinger vil snart være på theaterroden.nl.

Jacob Frölich
Directeur/Programmeur
Theater & Cinema de Winsinghhof

UIT DE KRANT