Peter Wolters, voorzitter Leekster Lenteloop

Afbeelding
man/vrouw met de hamer

‘Dit jaar hebben wij de Leekster Lenteloop op het laatste moment moeten afblazen. Anderhalve week na de bewuste persconferentie van Mark Rutte zou deze loop plaatsvinden. Er viel eigenlijk direct een stilte, al keken wij als bestuur natuurlijk direct naar volgend jaar. Je gaat er aanvankelijk van uit dat het makkelijk moet lukken om dan de loop weer op de vertrouwde manier te organiseren.
Inmiddels weten we dat we voor de editie van 2021 de maatregelen moeten worden aangepast. De routes rondom het mooie Landgoed Nienoord blijven en we hebben dit jaar vier afstanden: 5, 10, 21,1 en 42,2 kilometer. Dit jaar zijn er geen jeugdlopen, in verband met het hoge aantal mensen wat doorgaans komt kijken. De routes kunnen van 20 tot en met 28 maart worden gelopen, op een moment naar keuze. Dat mag in groepen van maximaal vier personen tegelijk of alleen. Uiteraard is dat afhankelijk van de geldende richtlijnen in maart volgend jaar.
Qua logistiek is deze vorm van de Leekster Lenteloop voor ons makkelijker te organiseren. We hebben relatief weinig vrijwilligers nodig. Alleen het uitzetten van een goede route en het controleren van de deelnemers is van belang. We zien de komende editie met vertrouwen tegemoet.
De routes zullen tien dagen lang volledig uitgezet zijn met pijlen. Inschrijven kan binnenkort via www.inschrijven.nl en deelname kost vier euro. Wie zich al voor de loop van 2020 had ingeschreven, mag gratis meedoen. Zij worden hierover per e-mail geïnformeerd. Deelnemers kunnen aan het eind van de loop hun uitslag mailen naar LLL@loopgroepnienoord.nl. Verdere instructie hierover volgt nog.
Deelnemers krijgen een medaille en kunnen het laatste nieuws volgen op www.leeksterlenteloop.nl.
Het belangrijkste is dat wij wederom een Leekster Lenteloop kunnen organiseren. Daarbij is het mooi dat we dit rondom Landgoed Nienoord kunnen doen, zoals men van ons gewend is. We zijn dan ook blij met deze oplossing, al beseffen we ons dat het niet de loop wordt zoals men deze heeft mogen leren kennen.’

UIT DE KRANT

Lees ook