Volksvermaken sluit het jaar af

actueel

RODEN – Zoals vertrouwd sloot Volksvermaken het jaar af met een oudejaarsborrel. Dat gebeurde zaterdagmiddag (en avond) in Het Wapen van Drenthe. De activiteit stond in het teken van eten en drinken en van opnieuw een gedicht van Jan Tiesinga. De preses lijkt er zo onderhand lol in te krijgen.

Tiesinga benoemde in zijn gedicht de vooral hoogtepunten en dieptepunten, al was dat er eigenlijk maar één: het overlijden van bestuurslid Albert Ananias. De verschillende activiteiten werden vervolgens op een door Lucien Sahetapy gemaakte film in beeld gebracht. Tiesinga vertelde verder dat de samenstelling van het bestuur voorlopig blijft zoals het is. Die mededeling leverde applaus op. Logisch: want door het wegvallen van Ananias en het feit dat zowel Tiesinga als Komduur eigenlijk wilden stoppen, zou er ineens wel heel veel ervaring en kennis wegvallen.

Omdat de borrel al om 17.00 uur begon, kwamen de meeste bezoekers wat later. Maar vol werd het, zoals vertrouwd. Van de partij uiteraard de Volksvermakers zelf- niet in pak dit keer- en ook burgemeester Hans van der Laan (wel in pak, met Wilma). Ook nachtburgemeester Piet de Boer liet z’n gezicht zien en genoot van een heerlijk hapje en drankje. Hein Schaap (met Debbie) was er ook. Net als vinoloog Bertjan Stadman, Jannes Bezu en notaris Bert Rijks. Lucas Schoonbeek – hij gaat binnenkort naar een duel van Southampton- at wat, net als Jelle Haisma, als altijd onberispelijk gekleed. Voormalig wethouder Otto Huisman, hij is weg bij de provincie en verheugt zich op zijn nieuwe baan, zag er goed uit. ‘Ik voel me ook prima. Heb drie maanden echt last gehad van het feit dat ik geen wethouder meer ben, maar voel me nu weer helemaal top.’ De wethouders Gerrit Alssema en Alex Wekema (met Peterina) waren uiteraard ook van de partij. Reint Jan Auwema was er niet. Sander Huizinga had het ook naar zijn zin, Bart de Vries tapte als vanouds de biertjes, bijgestaan door ober Roy Steendam, ook al van alle markten thuis.

Albertus Lieffering dronk een bijzonder drankje. Groene ijsthee met een sterke drank, de meesten hielden het simpel en dus gewoon bij een pilsje. Albert Komduur bekeek alles op zijn kenmerkende wijze: rustig. ‘Bestuurslid zijn van Volksvermaken is een soort van virus. Ben je er mee besmet, dan kom je er niet af. Ik was inderdaad van plan te stoppen, maar ga door. Hebben de andere bestuursleden wat meer tijd om nieuwe mensen te vinden. Stiekem vind ik het heel leuk hoor, want ik geniet er echt van.’ Rond 21.00 uur tapte Bart het laatste pilsje. Het jaar voor de Volksvermakers zit er op. Ook zij hebben even kerstreces. En dat hebben ze dik verdiend.

UIT DE KRANT