Elke ‘Hennie’ is uniek

actueel

PEIZE - Jolande van Luijk woont in de oude Polschool in Peize. Als textielkunstenares is een van de lokalen haar atelier. In verzorgingscentrum de Hoprank hangt haar nieuwste werk, dat tot stand is gekomen met één van de bewoners van de Hoprank.  De in 1931  geboren Hennie Bonder. De expositie noemt zij ‘Circles of life’.
De ‘Circles of Life’ vinden hun oorsprong in de gehaakte rondjes van mijn vorige buurvrouw. Ze is al wat ouder en haakt het liefst de hele dag. Ik vind die rondjes erg mooi en mag ze daarom hebben. ‘Hennie’s’ noem ik deze rondjes. Ze begon met haar resten naaimachinegaren te haken. Nu deze op zijn, wisselen wij klosjes garen en ‘Hennie’s’ uit. In steeds nieuwe kleurschakeringen. Elke Hennie is uniek. De rondjes leggen nu de verbinding waar zij de woorden niet meer heeft,’ laat Jolande van Luijk weten.
De expositie is dagelijks te zien in de wandelgangen van De Hoprank. Wie ook eens wil exposeren kan contact opnemen met  Vrieso Rademaker (vriesorademaker@gmail.com)
Jolande van Luijk: ‘Voor ‘Circles of life’ heb ik mij omringd met vrouwen uit mijn omgeving.  Ik vraag elk van hen een ‘Hennie’ te kiezen en daarbij strookjes stof uit te zoeken. Van die strookjes vraag ik ze een lapje te vilten. Die lapjes verwerk ik  samen met het de ‘Hennie’ tot een ‘Circle of Life’.’

UIT DE KRANT