‘Mensen bellen mij als de Krant niet bezorgd wordt’

Afbeelding
actueel

Nieuwe rubriek in de Krant; wie verdient bloemetje of taart?

NORG – Wie jarig is, trakteert. Zo simpel is het. En dus vandaag de eerste aflevering van een nieuwe rubriek: wie verdient een bloemetje of een taart? De eerste taart is vrijdag in ontvangst genomen door Mark Rozenveld uit Norg. Kent u iemand die ook voor een taart of een bloemetje in aanmerking komt? Iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, een topprestatie heeft geleverd of gewoon als opkikkertje? Mail dan naam en toelichting naar de Krant (dekrant@media-totaal.nl) en wie weet ontvangt hij of zij volgende week wel een taart of een boeket bloemen.

Vrijdagmiddag om precies 14.00 uur meldt Rozenveld zich bij Bakkerij Van Esch in Norg, want zij stellen de taart beschikbaar. Rozenveld is al vanaf de eerste editie bij de Krant betrokken. ‘ Een deel van de oplage wordt bij mij thuis geleverd. Zo’n dertienduizend stuks, meestal voor 06.00 uur in de ochtend. Aan mij de taak de kranten vervolgens te verspreiden onder de bezorgers in Norg, Roden en Peize. Ik doe dit samen met mijn vrouw en mijn vader. Pa zit al dertig jaar in dit vak. Hij bezorgde vroeger ook kranten’, zegt Mark, de man dus die elke week weer als een van de eersten de Krant krijgt. Voordat Mark de kranten bezorgt, pakt hij ze in. ‘Ik lees de Krant dan ook vaak pas ’s avonds. Daarvoor heb ik amper tijd’, vertelt hij.
Op de jas van Mark staat ‘Drukwerkdistributie Rozenveld’. ‘Mijn vader is begonnen en ik doe dit werk nu ook al heel lang. Vroeger was het drukker. Toen had je veel meer kranten. Ik ben blij met de Krant en de folders, al vult het dan slechts drie dagen van de werkweek.’ Feitelijk houdt Mark’s werk op als hij de kranten bij de bezorgers heeft bezorgd. Mark signaleert onderweg ook en houdt een vinger aan de pols. ‘Natuurlijk ken ik het fenomeen dat kranten niet bezorgd worden. Soms voel ik dat aankomen. Dan breng ik nieuwe kranten en staat er nog een stapel oude kranten achter het huis. Ik begrijp dat niet, want als je bezorgwerk aanneemt, moet je het ook doen. Makkelijk zat. Als ik bij bepaalde adressen zo mijn twijfels heb, dan bezorg ik bewust een keer geen of later de Krant. Als ze me niet bellen, dan weet ik genoeg’, zegt Rozenveld, die er niet zelden zelf op aangesproken wordt als iemand de Krant niet in de brievenbus gekregen heeft.
Mark verwondert zich elke dinsdagochtend weer. ‘ Als ik de Krant naar het kantoor van de Krant breng, dan verbaas ik me telkens weer over al die mensen die dan staan te wachten op de Krant. Ze krijgen ‘m later op de dag immers ook thuis bezorgd, haha. Kennelijk willen mensen zo vroeg mogelijk de Krant’, zegt Rozenveld nog, pal voor hij een taart overhandigd krijgt van Lucy van Bakkerij Van Esch.
Kent u iemand die ook een taart of een bloemetje verdient? Mail naam en toelichting naar dekrant@media-totaal.nl.

UIT DE KRANT

Lees ook