Derde Spektakeltocht Norg in de startblokken

|
| Foto: |
actueel
NORG – Voor het derde jaar op rij vindt er in Norg een groots wandelevenement plaats. Ditmaal op zondag 23 oktober vanaf 9.00 uur. En dat onder de naam Spektakeltocht. Een Spektakeltocht is meer dan alleen wandelen. Natuurbeleving, GPS, opdrachten voor onderweg, kunstuitingen en culturele verrassingen zullen op ieders pad komen. Het initiatief wordt gedragen door een aantal organisaties, waaronder IVN afdeling Norg, Noordenveld Beweegt, Beweegdorp Norg, sport- en cultuurcoaches van Welzijn in Noordenveld, Bewegingscentrum Norg en de landelijke wandelbond KWBN. De inschrijving is inmiddels gestart op 1 september. Maximaal kunnen 500 deelnemers meedoen. De Spektakeltocht richt zich op alle leeftijden. Het Bewegingscentrum Norg is zowel start als finish plaats.
Organisatoren van het eerste uur zijn onder andere Femma Bezu van Welzijn in Noordenveld, Mark Homme van het Bewegingscentrum Norg en Afien Baving van Beweegdorp Norg (foto). Ook aan lange afstandslopers is gedacht. Er is een route van 30 kilometer die tussen 9.00 en 9.30 uur van start gaat. Ook op dat tijdstip vertrekt de Kunst- en Cultuurroute van 15 kilometer. Onderweg komen deelnemers hier diverse kunst- en cultuuruitingen tegen. Midden in het bos plotseling een expositie, zang en muziek onderweg, zomaar kunst in een garagebox of in een neergezette tent. Op wisselende vertrektijden tussen 9.00 en 15.00 uur start een 8 kilometer lange GPS ‘zoek en doetocht’. Tijdens de GPS wandeltocht moeten met coördinaten opdrachten worden gedaan en uiteraard moet de goede weg gevonden worden. Voor zowel beginners als gevorderden een leuke route door het bos. Bij aanvang krijgt een ieder een instructie te horen over het GPS gebruik. De laatste van de vier verschillende wandelingen gaat helemaal door de natuur. De lokale IVN afdeling Norg zal een Natuurpad Belevenisroute van 5 kilometer gaan uitzetten. Ook tijdens deze route valt er veel te doen en te genieten. Natuurbeleving voor al je zintuigen, om de natuur te zien, te horen, te voelen en te proeven. Hiervan is de start tussen 13.00 en 13.30 uur.
Volgens Afien Baving van Beweegdorp Norg zijn alle routes zeer divers van opzet. ‘Het zijn mooie en uitdagende routes, waarbij we een zo breed mogelijk publiek willen betrekken. Gezinnen met jonge kinderen, tieners, kunst- en cultuurliefhebbers, we hebben voor elk wat wils en iedereen is welkom. Deelnemen kan individueel alsook met een groep,’ laat zij weten.  Om iedereen mee te laten doen is de prijs laag gehouden. Jeugd tot 12 jaar betaalt € 3,50 en vanaf 13 jaar is de prijs € 5. Elke deelnemer krijgt enkele versnaperingen mee en na afloop is er voor wie dat wil tegen een meerprijs van € 1 een medaille. Voorinschrijving voor de GPS tocht is verplicht. Dit om goede starttijden toe te wijzen aan deelnemers. Inschrijven op de dag zelf kan voor de overige routes.
|

UIT DE KRANT