Dames 2 MHC Roden Nederlands kampioen

|
| Foto: |
actueel
RODEN –  Dames 2 van de Mixed Hockeyclub in Roden zijn Nederlands kampioen! Een wedstrijdverslag van deze fantastische prestatie: Afgelopen zaterdag stond voor MHC Roden dames 2 het Nederlands Kampioenschap voor hun categorie, de jong senioren, op het programma. De dames hadden zich hiervoor overtuigend geplaatst door in hun poule ongeslagen kampioen te worden met een doelsaldo van 180 voor en 3 tegen. De 1e wedstrijd op het NK werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen HBS uit Bloemendaal. Meteen was duidelijk dat de tegenstand hier ietsje groter was dan dat de dames uit Roden gewend waren.
Tegen Hattem werd er al uit een ander vaatje getapt en werd er met 1-0 gewonnen, dankzij een goal van Maura Nijhof. De derde wedstrijd van de dag werd helaas met 1-0 verloren van Athena uit Amsterdam. Er zou nu 2 keer gewonnen moeten worden en de concurrenten, HBS en Athena, zouden punten moeten verspelen om uitzicht te houden op de finale. Roden won haar vierde wedstrijd met 5-0 van Hilvarenbeek. Helaas wonnen HBS en Athena ook en daardoor kwam alles aan op de laatste wedstrijdronde. Roden ging wedstrijd ronde als derde in met twee punten achterstand op HBS en 1 punt achterstand op Athena. Ze moesten zelf dus winnen van Capelle en hopen op gunstige resultaten op de andere velden. Roden deed wat het moest doen en won, dankzij 2 goals van Anouk de Vos, met 2-0. Na de wedstrijd hoorden ze dat HBS had verloren en dat Athena gelijk had gespeeld, waardoor ze zich als nummer 1 van de poule geplaatst hadden voor de finale. HIC uit Amstelveen zou hierin de tegenstander zijn.
Tijdens de finale legde Roden zijn beste spel op de mat. Al binnen 2 minuten onderschepte Nynke Zijlstra de bal rond de middenlijn en zette ze een lange solo in. Deze solo eindigde in een een-op-een met de keeper. Nynke bleef koel en pushte de bal simpel langs de keeper! Een droomstart, 1-0. Het massaal meegekomen publiek ontplofte. Hierna bleef de wedstrijd op en neer gaan, maar had Roden het beste van het spel. Marloe Ouwinga hield met uitstekend keeperswerk voor de 5e keer vandaag de 0 en daarna kon het feest beginnen! Nederlands Kampioen! Nog nooit eerder werd een ploeg van MHC Roden Nederlands kampioen. Een unieke prestatie die iedereen nog lang bij zal blijven.
Op de foto van staand achter van links naar rechts: Janne de Jong, Joelle Boerema, Tim Kühr(coach), Jeroen van der Valk(coach), Julius Labberton(coach),
staand middelste rij van links naar rechts: Jasmijn Venema, Eline Reneman, Anna Muntinga, Nynke Zijlstra, Willemijn van Dijk, Pam Weinans, Sanne Cuperus, Anouk de Vos, Marloe Ouwinga(keepster)
Gehurkt van links naar rechts: Jolien Bakker, Aniek Martini, Feline Fierstra, Julia Brink, Emma Venema, Maura Nijhof, Nadine de Groot(keepster).
|

UIT DE KRANT