Nieuw-Roden fluitend langs Winsum

|||
||| Foto: |||
Sport
NIEUW-RODEN – Het was bij vlagen gênant hoe Nieuw-Roden Winsum liet spartelen. Dubbele cijfers hadden gekund. De voorwaartsen waren niet scherp genoeg. Over het geheel speelde de veel betere thuisploeg ook niet sprankelend tegen de laagvlieger die nog verrassend veel kansen kreeg. De einduitslag zei alles: 5-1.
De wedstrijd was net zo erbarmelijk als het weer. Scheidsrechter Macbean deelde mee in de malaise, strooide met onnodige kaarten en floot de sportieve wedstrijd dood. Onder muziek van Eye of the Tiger kwam Nieuw-Roden uit de kleedkamers. Maar niet zo hongerig en gretig als een tijger. Nieuw-Roden begon slap, Winsum mocht meteen een aanval opzetten. Aan de andere kant stond het vizier van de goalgetters niet op scherp. Bij de eerste scoringskans grabbelde de bepaald niet klemvaste doelman Stoepker mis op een voorzet van Nick Matulessy. Broer Dennis was niet resoluut in de afwerking. Een stroef begin van de thuisclub. Het leek toch te maken te hebben met onderschatting. Naar verluid is het volgend seizoen einde verhaal voor het prestatiezondagvoetbal , waardoor de Groningers weinig inspiratie over hadden. Leek. Onder aansporing van de fanatiek meelevende trainer Willem Kluin probeerde het groen-wit gekleurde Winsum (voorheen Hunsingo-Viboa)  er het beste  van te maken. Dat de nood hoog is bleek wel uit de inbreng aan het eind van de 47-jarige Paul Wolters.  Winsum beschikt wel over een paar goede spelers, waaronder Dennis Abbas, die inliep op een voorzet, maar over mikte. Dan eindelijk Nieuw-Roden. Een harde voorzet van Wilco Drent werd aangeraakt. Het publiek juichte al, de bal ging voorbij aan Jeroen Gooijert. Aansluitend een hoekschop die door Nick Matulessy in het doel werd gefrommeld: 1-0. De 1-0 zorgde voor meer aanvalslust. Bobby Coster stond aan de voorbereiding van de volgende kans. Drent schampte de voorzet, die voorlangs ging. Nieuw-Roden had alle ruimte. Meer doelpunten konden niet uitblijven. Vijf minuten voor rust werd het dan 2-0. Een hoekschop van Jeroen Gooijert draaide in een keer in het doel, al stompend werkte Stoepker de bal over de lijn. Nog net voor de thee nam Coster het doel nog eens onder vuur. De bal zeilde over.
 
Na de pauze voerde de ploeg van Patrick van Nimwegen- die rustig achterover kon leunen want de drie punten kwamen nooit in gevaar- de productie verder op. Het voetbal, voor Nieuw-Roden-begrippen erg matig, kwam iets beter uit de verf. Een combinatie tussen Juriaan Kampen en Drent leidde tot een schot in de korte hoek, die tot hoekschop werd verwerkt. Even later haalde Drent van afstand vernietigend uit: 3-0. Het ging nu snel. Dennis Matulessy, koning van de assist vandaag, legde de bal de zestien weer in. Drent vond het gaatje tussen enkele verdedigers: 4-0. De productie stokte daarna. Een foute pass van Arjan Pater werd Nieuw-Roden zelfs fataal. De pass werd onderschept. Erwin Venema hoefde de bal alleen maar vooruit te schieten en verdween in het doel: 4-1. Nieuw-Roden was toch al slordig in de passes. Femko de Vries had daarom geen snipperdag en moest zelfs een heldendaad verrichten om een geweldige dreun van Dennis Abbas die de bovenhoek in dreigde te vliegen, onschadelijk te maken. Winsum kwam steeds meer bij het Drentse doel, mede door knoeiwerk aan Nieuw-Roden-kant. Met nog een kwartier te gaan een Matulessy-familie-productie. Dennis gaf voor, broer Nick werkte van dichtbij simpel af: 5-1. In de slotfase kon Van Nimwegen naar hartenlust wisselen. Koen van Os en Martijn Drent lieten zich gelden. Van Os kreeg zelfs twee scoringsmogelijkheden. Bij de eerste poging had hij pech dat de bal net omhoog sprong en de tweede ketste af op de keeper. Een combinatie tussen Van Os en Martijn Drent leverde een kans op voor die andere Drent, die met een fraaie boogbal over de keeper nog bijna de 6-1 liet noteren.
Nieuw-Roden-Winsum 5-1; Scoreverloop: 21. Nick Matulessy 1-0, 40. Jeroen Gooijert 2-0, 50. Wilco Drent 3-0, 51. Wilco Drent 4-0, 67. Erwin Venema 4-1, 75. Nick Matulessy 5-1; Arbiter: Macbean (Groningen); Gele kaart: Frank Boksebeld, Ivar den Hollander (Nieuw-Roden), Francky Ebobisse, Dennis Abbas, Pierre Artel Makon (Winsum); Toeschouwers: 58
Opstelling Nieuw-Roden: Femko de Vries, Frank Boksebeld, Arjan Pater, Ivar den Hollander, Bobby Coster, Dennis Matulessy, Jeroen Gooijert, Ronald Bouwes (65. Martijn Drent), Nick Matulessy, Jurriaan Kampen, Wilco Drent (60. Koen van Os)
Ster van het Veld: Dennis Matulessy (Nieuw-Roden). Kon de hele wedstrijd opkomen via de zijkant, zorgde constant voor aanvoer naar de spitsen. Was vandaag echt de koning van de assist.
Opvallend: Bestuurslid Ad Witlox (“na 17 jaar is het wel welletjes als voorzitter”) is sinds kort belast met voetbaltechnische zaken. Maar fungeerde deze dag ook als omroeper, want Witlox is nergens te beroerd voor. Maar de praatgrage Witlox kreeg het meteen voor de kiezen met namen zoals Ebobisse en vooral PierreArtel Makon en Balif Kiala. Ze heten niet allemaal Drent…Nog iets opvallends. De immer haperende kopieermachine is eindelijk vervangen. En jawel, daar rolde het bekende invulpapier van de persen. Echter, het apparaat bleef papier uitspuwen…..
 
|||
|||
|||

UIT DE KRANT