Officieel Frans diploma voor leerlingen Lindenborg

actueel
LEEK – Feest voor Rosalie Kuiper, Charlotte Mennema, Sjoukje Tuinstra en Sabine Melleme uit 4- en 5-vwo van de Lindenborg in Leek. De dames ontvingen namelijk 18 december hun DELF-diploma. De leerlingen deden afgelopen juni examen voor DELF (Diplôme d’études en langue française niveau A2). DELF is een officieel diploma van het Franse Ministerie van Onderwijs, dat onbeperkt geldig is en internationaal erkend.
Het DELF bestaat uit vier niveaus, die overeenkomen met de eerste vier niveaus van het Europees Referentiekader van de Raad van Europa A1, A2, B1 en B2. De leerlingen hebben het DELF junior-programma gevolgd; een programma speciaal voor middelbare scholieren. Het bijzondere is, dat de thema’s die worden behandeld en de examens speciaal zijn afgestemd op de interesses van de leerlingen.
Op de Lindenborg, school voor vwo en havo, doen leerlingen kennis op en leren ze vaardigheden waarmee ze later succesvol zullen zijn. Leerlingen worden uitgedaagd om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Het moge duidelijk zijn dat de Lindenborg is bijzonder trots op de geslaagde leerlingen.

UIT DE KRANT