Subsidiepot zonnepanelen Leek leeg

Afbeelding
actueel

LEEK - Sinds het openstellen van de duurzaamheidslening in Leek hebben veel inwoners van de gemeente de keuze gemaakt om te investeren in zonnepanelen. Het budget voor zonnepanelen van de duurzaamheidslening is door deze grote vraag op. Voor alle overige maatregelen kan nog een duurzaamheidslening worden aangevraagd.

De gemeente Leek biedt vanaf 1 december 2017 een duurzaamheidslening voor particuliere woningeigenaren in de gemeente Leek. Hiervoor is een fonds van 500.000 euro beschikbaar gesteld, waarvan maximaal 200.000 euro voor zonnepanelen. Met een duurzaamheidslening kunnen particulieren energiebesparende maatregelen voor hun huis financieren tegen een zeer gunstig rentetarief.
Zonnepanelen
Sinds 1 december zijn er al 39 aanvragen binnengekomen voor de duurzaamheidslening, waarvan het grootste deel voor zonnepanelen. Hierdoor is het budget voor zonnepanelen in een hele korte tijd opgebruikt. Dit betekent dat een deel van de aanvragen voor een duurzaamheidslening niet toegekend kan worden.
Voor het investeren in de overige duurzame maatregelen kan nog wel een duurzaamheidlening worden aangevraagd. Het gaat dan om dak-, vloer-, gevel en muurisolatie, HR++ beglazing, HR luchtverwarming, HRe ketel, zonnecollectoren, zonneboiler, pelletkachel, kleine windturbine, warmtepomp, warmteterugwinningstechnieken en groene daken.
De lening aanvragen
Wilt u nog een lening aanvragen voor uitvoering van een of meer van de overige maatregelen? Dat kan, hiervoor is nog een groot deel van het budget beschikbaar. Ga naar www.leek.nl/duurzaamheidslening voor meer informatie en om uw aanvraag te regelen.

UIT DE KRANT

Lees ook