Leukste Bedrijfkoorts barst los!

Afbeelding
actueel
 
Wie volgt De Vries Tuinmeubelen op als Leukste Bedrijf van de Krant?
NOORDENVELD – Het staat er aan te komen: de strijd om de titel Leukste Bedrijf van de Krant 2018! U leest het goed, dit keer doen alle dorpen in het verspreidingsgebied van de Krant mee in de race om de prestigieuze titel. Inmiddels gaat het Leukste Bedrijf al haar zesde jaar in. De positieve competitie is inmiddels een regelrechte hit. Ondernemers in die zich weken achter elkaar in het zweet werken om hun allerbeste beentje voor te zetten. De klant in de watten te leggen. Overtuigen dat zij misschien wel de beste zijn. De positieve competitie actie zorgt in ieder geval voor flink wat reuring in de dorpen. Want behalve dat het leeft bij de ondernemers en het winkelpersoneel, leeft het ook vooral bij het winkelend publiek. Dat kan namelijk z’n stem uitbrengen op zijn of haar favoriete zaak. Niet dat de meeste stemmen tellen hoor, nee zeg. Het gaat om veel meer dan alleen een hoop briefjes. Waarom springt die ene zaak er nou zo uit?, is een minstens zo belangrijke. Vorig jaar won De Vries XL Tuinmeubelen de titel. Wie hem dit jaar in de wacht sleept, zullen we met een week of vier weten. Een spannende tijd dus!
Wat had de jury het moeilijk, vorig jaar. Niet te doen, liet jurylid Tanja Haseloop zich al eens ontvallen. Moeilijk, appels met peren vergelijken, allemaal toppers, wat een passie, wat een mooie bedrijven, hoorden we veel. En tóch moest er uit het rijtje finalisten – Hairwish, Coop Spithorst, Rolinda’s Hair & Beauty, Stuurwold en De Vries Tuinmeubelen- een winnaar komen. De Vries was vorig jaar de laatste in het rijtje jurybezoeken. En wat was de jury die behalve Tanja nog bestond uit Nico Borgman en Alida Zwerver onder de indruk van het familiebedrijf dat al 70 jaar zaken doet in Roden. Van het enorme assortiment fraaie buitenmeubelen die je in veel gevallen ook binnen kunt gebruiken. In je serre of onder de veranda bijvoorbeeld. Maar dat was het niet alleen. De gedrevenheid en de passie van de ondernemers viel de jury op. Net als dat Marco Rellum en José de Vries Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk vinden. Erop letten hoe iets geproduceerd wordt. Alleen met merken werken die ook kijken naar zaken als arbeidsomstandigheden. En dat viel de jury uiteraard in de smaak. Na uitgebreid beraad, de nodige zuchten en pauzes, werd De Vries uiteindelijk door de jury benoemd tot winnaar van het Leukste Bedrijf 2017 in een zinderende finale.
Hoe gaat het ook alweer in z’n werk?
De deelnemende zaken zijn te herkennen aan de raamposter van het ‘Leukste Bedrijf’. In de winkels liggen briefjes waarop de klanten hun bevindingen kunnen optekenen. Stemmen op je favoriete bedrijf (een toelichting wordt bijzonder gewaardeerd) is beslist de moeite waard, want onder de inzenders worden ook dit jaar weer prachtige prijzen verloot. In de Krant van 20 februari volgt een overzicht van alle deelnemende bedrijven. Houd ook de facebookpagina en de website van de Krant even in de gaten: daar zijn regelmatig updates, tussenstanden en filmpjes te vinden. De eer, een herkenningsbord én gratis advertentieruimte in de Krant is de hoofdprijs voor de bedrijven.
Online je stem uitbrengen kan ook! Dat kan via hetleukstebedrijfvandekrant@media-totaal.nl. Ook dan moeten cijfers (verplicht!) gegeven worden. Extra argumenten waarom je op dit bedrijf of deze onderneming stemt, zijn een welkome aanvulling. Na het tellen van de stemmen, het wegen van de cijfers en bevindingen van het publiek worden vijf finalisten gekozen. Pas dan komt de jury in actie. Een geheel nieuw samengestelde jury overigens, die we binnenkort voorstellen in de Krant.  Samen met de redactie van de Krant maken ze een rondje langs de finalisten. Zaken waarop zoal gelet wordt: assortiment, hospitality (gastvrijheid), klantvriendelijkheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en presentatie. De lat ligt hoog dus! Na het rondje langs de zaken trekt de jury zich terug om met een finaleoordeel te komen.  En de winnaar? Die staat op 13 maart op de voorpagina van de Krant!
De Krant zal de komende periode veel aandacht besteden aan de wedstrijd. Bedrijven die meer willen weten over ‘het Leukste  Bedrijf van de Krant’, kunnen contact opnemen met de verkoopafdeling van de Krant, 050-4065040.
 
Kader:
 
Wall of fame
2013      Alida’s Smulpaleis
2014      Zuivelhoeve
2015      Cruwijn
2016      JOY Vrijetijdskleding
2017      De Vries XL Tuinmeubelen
 
 

UIT DE KRANT

Lees ook