Gloednieuw Beachveld gaat zaterdag 14 juli open

|
| Foto: |
actueel
 
‘Hiermee willen we grote nationale events binnenhalen’
RODEN – Sinds kort heeft Roden een multifunctioneel beachveld. Achter sportcentrum de Hullen ligt een professioneel veld van 44 bij 33 vierkante meter. Het beachveld is geschikt voor allerlei sportwedstrijden in het zand: volleybal, voetbal, voetvolley, korfbal en zelfs handbal. Met het veld hoopt de Hullen behalve de plaatselijke sportverenigingen ook nationale kampioenschappen binnen te trekken, vertelt manager sport en accommodaties Albert Douwsma van de gemeente Noordenveld. Het veld wordt op zaterdag 14 juli  door wethouder Jeroen Westendorp officieel geopend.
Een perfecte invulling voor het grasveld achter het sportcentrum, waar voorheen het kinderzwembad lag. Al jaren werd er helemaal niets met de ruimte gedaan. Zonde, vond Agnes Magermans van Volleybalvereniging Peize die met het idee kwam om er een beachveld te realiseren. Ze besprak haar plannen met Jan horst van het sportcentrum. Zo is het balletje gaan rollen. Er werd een werkgroep opgetuigd waarin sportcoach Wouter Meertens, Henk Bakker van Korfbalvereniging Noordenveld, vrouwenvoetbalcoach Wiebe Kooiker, Rovoc’ers Lianne Waninge, Ariane Goldberg en Bert Schutte, Albert Dousma namens de gemeente en Jan Horst van de Hullen zitting hebben.
Beachvolleybal is hot. En bovendien verslavend, weet Magermans. “Al eerder werd het vier keer georganiseerd op het Jaarbeursterrein in Roden. Een enorm succes. Maar dat veld ligt er tijdelijk. En dat maakt het kostbaar. Hoe mooi zou het zijn wanneer we hier een permanent veld realiseren, bedacht ik. Niks leukers dan zomers buiten sporten. Nou, dat is dus gelukt!” En hoe. Het veld heeft een A-status. Ligt verdiept, met drie taluds eromheen en is voorzien van drainage. En de ligging? Die is uniek. Prachtig besloten, omringd door bomen waardoor wind nauwelijks een kans maakt. “Dit zie je nergens anders. Het heeft iets van een stadion door de 3 taluds die eromheen liggen. Tribunevorming geeft sfeer.” Het veld is 50 centimeter diep uitgegraven, weet Jan Horst. “Er ligt bijna 800 kuub zand in. Speciaal zand ook. Het plakt namelijk niet aan je lijf. Hiermee kunnen we veel meer dan alleen beachvolley. We willen ook grote events binnenhalen. Maar ook scholen kunnen gymnastieklessen op het veld geven bij goed weer. Er kan vrij ad hoc geswitcht worden van zaal naar veld.” Binnenkort wordt ook het terras achter het sportcentrum aangekleed. Het is de bedoeling dat er een vaste kiosk komt, waar je van alles te eten en te drinken kunt halen, inclusief opslag voor het materiaal van het beachveld.
Het beachveld kan per uur of dagdeel gehuurd worden via Sportcentrum de Hullen. De opening is vanaf 13:00 uur. Aan vermaak ontbreekt het niet, zaterdag achter Sportcentrum de Hullen. Zo zijn er verschillende demonstraties op het beachveld, een hoop muziek en een beachvolleybaltoernooi.

 
|

UIT DE KRANT

Lees ook