Jong en Oud op de Jaarbeurs Roden tijdens Rodermarkt feestweek

|
| Foto: |
actueel

Voorwoord Anne Rozema


De Rodermarkt feestweek 2019 en daarmee de 67e Jaarbeurs Roden staan weer voor de deur. Ook dit jaar een week vol festiviteiten in Roden: de NoorderExpo en het Noorder Festival op het Jaarbeursterrein met als motto Jong en Oud, en optredens van vele artiesten, de Rodermarkt parade op zaterdag de 21e,  de kermis in het centrum en natuurlijk de Rodermarkt op de 4e dinsdag van september.


Niet vanzelfsprekend! Vele vrijwilligers en organisaties uit de omgeving van Roden starten meestal direct alweer na de Rodermarkt feestweek met de voorbereidingen van de volgende editie. Iets om meer dan trots op te zijn en om te koesteren.


Vele duizenden bezoekers zullen ook dit jaar weer het Jaarbeursterrein, de plaatselijke Horeca en de winkels in Roden bezoeken.


Ronermark, betalen met één breekmunt!


De Ronermark blijft maar niet meer in de oude vorm, net als vorig jaar met zgn. breekmunten, ieder jaar weer een ‘nieuwe’ uitvoering. We willen graag samenwerken met elkaar en gaan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Er blijft één centrale Ronermark voor iedereen die naar het feest in Roden komt.


Jaarbeurs Roden 2019
Jaarbeurs Roden, beurs van tradities maar ook van vernieuwingen.
Inmiddels heeft vakantie vierend Nederland haar tenten min of meer afgebroken. Aan de Norgerweg gaat het opbouwen van de tenten medio september pas beginnen. Na een lange tijd van voorbereiding zullen over enkele weken het paviljoen en de diverse beurstenten weer fier overeind staan. Dit jaar zal het paviljoen nog groter worden en een nog luxere uitstraling krijgen. Tevens is er gekozen voor een andere indeling. Tevens een nieuwe naam voor het paviljoen, het EuroLed paviljoen, gekoppeld aan de naam van onze nieuwe hoofdsponsor EuroLed. Alles gebouwd en ingericht door een grote groep van vrijwilligers die nauw betrokken zijn bij de Jaarbeurs Roden. Voorbereid door de commissie ‘bouw en techniek’ en uitgevoerd door de zogenaamde ‘Bouwgroep’. Een fantastische groep, hoofdzakelijk heren, vaak al gepensioneerd, maar met passie voor bouw en techniek. Ieder, met z’n eigen specialiteiten, draagt bij aan een feestelijk bouwwerk. Mensen waarop we trots op zijn en op kunnen bouwen, ieder jaar weer!
Ook de commissie stand werving is er, onder bezielende leiding van Kina Bathoorn, weer in geslaagd om de beurs met het thema ‘’jong en oud” passend in te vullen. Vele, en ook nieuwe, standhouders zullen hier dit jaar acte de préséance geven.
De beursinrichting is dit jaar weer iets anders dan voorheen. We richten ons dit jaar nog meer op ‘jong en oud’. De beurshallen zijn speels geplaatst en natuurlijk zal het horecaplein ook niet ontbreken.


Het gezellige terras of te wel het horecaplein is dit jaar in Franse sferen. Voor heerlijke Franse wijnen, worst- en kaassoorten en diverse stokbroodjes bent u hier op het juiste adres maar uiteraard zal de koffie, de cappuccino, het gebak en een biertje ook niet ontbreken.


Ons advies is om de gezellige NoorderExpo op het jaarbeursterrein zeker te bezoeken. Proef, shop en geniet als vanouds van de prachtige en bijzondere producten, boeiende informatie maar ook live optredens en de modeshow. We streven naar een ‘totale beleving’, een Expo die meer is dan alleen productvoorlichting.


De NoorderExpo eindigt, net zoals vorig jaar, op dinsdag. De overige festiviteiten, met de woensdagavond als afsluitende feestavond, duren tot en met woensdag. Voor al deze festiviteiten, in het EuroLed paviljoen, de Dansfabriek en op het gezellige voorplein, zorgt de commissie ‘amusement’.


De miss-noord verkiezing maakt op de vrijdagavond plaats voor boerenrock met DJ Stefan Leur, Bökkers en Poar neem’n. Boerenrock, het feest voor boeren, burgers en buitenlui en jong en oud. Het is inmiddels één van de snelst groeiende en gezelligste feesten in Drenthe. De mini-miss verkiezing blijft wel op het programma staan evenals de korenmiddag op maandag met o.a. de Paiser Hopsingers, het Eelder Bloemenkoor, Oosterstörm en de Landrotten. Naast bovenstaande ook een mooie primeur op de zondag. Op zondagmiddag vindt er een ‘Röner Glitter en Glamour Bingo’ in de dansfabriek plaats. Deze middag wordt gepresenteerd door Wim Franke, Wimpie de Gooise Ballenkoning. In het EuroLed paviljoen treden er naast DJ Roy, bands als Black Tie Monkey Squad en Vangrail op. Met name op zondag- en dinsdagmiddag is er volop aandacht voor de Nederlandstalige muziek, regionaal en landelijk bekende artiesten zoals Orlando Uitenwerf (Zwarte Jannes), René karts en Lytse Hille zullen, naast DJ Robert den Brok, op het voorplein acte de préséance geven. Op woensdag sluiten we af met muziek uit de ‘eighties and nineties’. In onze Dansfabriek begroeten we dit jaar DJ D’Light / DJ A-matic, Chris DeLuxe, Partysquad en Freddy Moreira.
De commissie ‘amusement’ met als kartrekker Lucas Schoonbeek is er wederom in geslaagd een mooi en amuserend programma neer te zetten. Achter de jaarbeurs schermen zijn de mensen van de beveiliging, de facility en het parkeren dagelijks actief om de veiligheid te waarborgen en alle bewegingen op en om het terrein in goede banen te leiden. Onmisbaar tijdens deze week. 


Naast de diverse commissies zijn wij als jaarbeurs bestuur ook het hele jaar bezig. Voorbereiden, vernieuwen en bijpunten. Het besturen is ook op vrijwillige basis. In een ontspannen en goede sfeer vindt het maandelijks overleg plaats waar bij alle commissie uiteraard ook aan het woord komen om uiteindelijk weer een fantastisch feest in september neer te kunnen zetten.


Ook dit jaar zijn er weer nieuwe bestuursleden bijgekomen. Tina van der Veen, Kina Bathoorn en Peter Timmer zijn de nieuwe bestuursleden. Met de nieuwe bestuursleden en de overige bestuurders Rob Damkat, Bert Rijks, Janny van der Wal, André Brasse, Roel Piek en Thijs de Jong, en de al eerder genoemde Lucas Schoonbeek hebben we een mooi competent bestuur staan.


En als dan ook het publiek uit Roden en omstreken volop geniet, zijn wij meer dan tevreden. Want dat is waar alles immers om draait: het publiek een geweldige feestweek te geven en laten beleven en Roden op de kaart zetten en houden. Rest mij te zeggen aan iedereen die betrokken is, zowel als organisator of als bezoeker bij de Rodermarktfeestweek, om van deze week weer een onvergetelijke week te maken.


Wij ontmoeten u graag op het jaarbeursterrein!


Anne Rozema


Voorzitter


Jaarbeurs Roden  

|

UIT DE KRANT