Update RIVM: 34 patiënten overleden, 545 nieuwe patiënten, in totaal 4749 positief geteste personen

Afbeelding
actueel

REGIO - Sinds gisteren zijn 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4749. Onder hen zijn 1230  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM die op 23 maart zijn gepubliceerd.


34 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar).


De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600).


Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. In de gemeente Noordenveld blijft alsnog 1 persoon besmet, in de gemeente Tynaarlo zijn dat er 8 en in de gemeente Westerkwartier eveneens 8. Vanavond rond half zeven geeft het kabinet opnieuw een persconferentie. Mogelijk worden er nieuwe coronamaatregelen aangekondigd.

UIT DE KRANT