Grote verschillen in premie autoverzekering in Drenthe

Afbeelding
actueel

Autobezitters moeten verplicht een WA-autoverzekering afsluiten. De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het type auto en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Maar ook de plaats waar je woont vormt een belangrijke factor binnen de hoogte van de autoverzekeringspremie. Binnen de provincie Drenthe zijn de verschillen daarom ook groot. Waar heeft dat mee te maken?


Risicobepaling


Een verzekeraar neemt bij het vaststellen van een premie altijd het risico als uitgangspunt. Hoe hoger het risico op schade, des te hoger de premie die je moet betalen. Dit geldt in de regel natuurlijk voor alle soorten verzekeringen. Bij een autoverzekering zijn er verschillende risicofactoren. Een andere factor is de woonplaats. Immers: hoe meer verkeer in een bepaalde regio, des te groter de kans op een schade. Ook het aantal (historische) claims binnen een woonplaats vormen een aandachtspunten. Als er relatief veel schades geclaimd worden in een bepaalde plaats, is de kans groot dat de premie voor automobilisten die daar wonen; zal stijgen.


Grote premieverschillen in Drenthe


Vergeleken met andere provincies, is Drenthe een provincie met relatief veel/weinig auto’s. Cijfers van afgelopen jaar laten zien dat er in Drenthe zo’n 265.587 auto’s geregistreerd staan. Over het algemeen geldt dat in grote steden meer schades worden gereden. In dorpen en kleinere steden is dit -vanzelfsprekend- minder aan de orde, en valt de premie daardoor gunstiger uit.


Op basis van het aantal auto’s in Drenthe zou je daarom kunnen zeggen dat de premies relatief laag zouden moeten zijn. Er zijn ook uitzonderingen, daarom is het verstandig je autoverzekering te vergelijken.  Er zijn namelijk ook rustiger gebieden in Drenthe  waar in het verleden veel is ingebroken in auto’s en/of veel auto’s zijn gestolen.


Daarom ook altijd vergelijken bij verhuizing


Dat de premie voor een autoverzekering per woonplaats sterk kan verschillen, betekent ook dat je (hoogstwaarschijnlijk) een andere premie zult betalen als je verhuist. Het advies is daarom om bij een verhuizing altijd je autoverzekering te vergelijken. Wellicht zijn er andere verzekeraars die -op je nieuwe postcode- een voordeliger aanbod kunnen doen.


Autoverzekering vergelijken - Independer

UIT DE KRANT