Eventing Norg in aantocht!

Afbeelding
actueel


NORG - Het laatste weekend van augustus staat al jaren in het teken van spectaculaire paardensport: Eventing Norg! Nadat in 2020 het evenement niet door kon gaan door de coronamaatregelen, belooft het dit jaar een prachtige jubileumwedstrijd te worden: de 10e editie.


Op 28 en 29 augustus wordt er in de bossen rondom Norg gestreden om het Noordelijke Eventing Kampioenschap. Dit is een paardensportevenement waarbij een ruiter met zijn paard 3 onderdelen af moet leggen. De dag begint met een dressuurproef, vervolgens wordt een springparcours afgelegd. Het laatste en moeilijkste onderdeel is de cross. Hierbij moet een parcours van ongeveer 2,5 km afgelegd worden waarbij ongeveer 30 vaste hindernissen moeten worden overwonnen. Deze hindernissen zijn van natuurlijke aard zoals boomstammen, hagen, picknicktafels en een spectaculaire waterbak. De fanatieke bouwploeg is al maanden bezig er een prachtig en uitdagend crossparcours heen te zetten, u kunt dus hier en daar nu al hindernissen tegen komen in de bossen.


Eventing Norg vindt plaats rondom het evenemententerrein aan het kerkpad in Norg.
De cross begint beide dagen om ongeveer 10.30 uur. De wedstrijd is het hele weekend vrij toegankelijk, waarbij we bezoekers willen vragen om de 1.5 meter afstand te bewaren.

UIT DE KRANT