Nederland vanaf morgen 5:00 uur in keiharde lockdown, mokerslag voor horeca en detailhandel

Nederland, Den Haag, 15-05-2019. Mark Rutte, Minister-president, minister van Algemene Zaken.
Nederland, Den Haag, 15-05-2019. Mark Rutte, Minister-president, minister van Algemene Zaken.
actueel

REGIO - Vanaf morgenochtend klokslag 5:00 uur gaat Nederland op slot. Alleen essentiƫle winkels zoals supermarkten en apotheken zouden open mogen blijven. Horeca, niet-essentiƫle winkels en de sport- en cultuursector moeten weer dicht. Een mokerslag voor de horeca die juist rekende op een goede kerstlunch tijdens de feestdagen. Veel restaurants hebben een hele voorraad ingekocht om hun gasten te voorzien van een heerlijke maaltijd. Ook voor detaillisten die hoopten op een goede kerstomzet volgende week is het een streep door de rekening. En wie dacht nog even een kerstcoupe te scoren bij de kapper heeft ook pech. Naar alle waarschijnlijkheid duren de nieuwe maatregelen zeker tot 14 januari.


Het Outbreak Management Team maakt zich zorgen over de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Ook moeten alle middelbare scholen en andere onderwijsinstellingen wat de deskundigen betreft dicht. De basisscholen gingen al een week eerder op slot. Meestal neemt het kabinet de adviezen van het OMT over.Groepsgootte


De groepsgrootte buiten wordt naar maximaal 2 personen teruggebracht. Binnen zouden ook maximaal 2 bezoekers mogen komen. Voor de feestdagen wordt waarschijnlijk een uitzondering gemaakt. Dan zijn vier gasten welkom. Vanavond is er om 19:00 uur een nieuwe persconferentie.


UIT DE KRANT

Lees ook