Vanaf woensdag versoepelingen: horeca en cultuursector tot 22:00 open, publiek welkom bij sportwedstrijden

Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman
Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman
actueel

REGIO - Vanavond zullen tijdens een nieuwe persconferentie versoepelingen worden aangekondigd. Vrijwel zeker is dat de horeca weer open mag, onder voorwaarden tot 22:00 uur.


Voor toegang tot een restaurant of theater zal 3G weer gaan gelden: je moet je vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test kunnen overleggen. Rondlopen moet met mondkap op, wanneer je op de plek zit kan het af.


Ook bij sportwedstrijden - zowel binnen als buiten - is publiek weer welkom, met wel een maximum op het aantal bezoekers. De versoepelingen gaan woensdag in.


Ook zijn evenementen onder voorwaarden weer mogelijk: bij evenementen die binnen p[plaatsvinden geldt een maximum aantal van 1250 bezoekers, voor buitenevenementen geldt een derde van de capaciteit.Vaccinatie- en herstelbewijs straks korter geldig


De geldigheid van het coronatoegangsbewijs wordt gelijkgetrokken met die in andere Europese landen. De geldigheid van het vaccinatiebewijs na de eerste prik wordt verkort tot 270 dagen, en die van een coronaherstelbewijs tot slechts 180 dagen. Na een boosterprik blijft de geldigheid voorlopig onbeperkt. Per 1 februari aanstaande gaat de maatregel in.


UIT DE KRANT