Noordenveld nomineert sporters voor Sportgala Drenthe

Afbeelding
actueel

NOORDENVELD - Vanwege de coronacrisis gaat het Sportgala Noordenveld ook dit jaar niet door. De gemeente Noordenveld nomineert wel drie sporters voor het Sportgala Drenthe. Dat sportgala vindt op 5 april plaats.


Een comité bestaande uit oud-langebaanschaatser en oud-schaatscoach Gerard Kemkers uit Peize en de lokale journalisten Willem Bakering (Norger Courant), Mathijs Renkema (RTV Drenthe) en Judith van der Heide (De Krant) blikten onlangs samen terug op het Noordenveldse sportjaar 2021. Daarop nomineerden ze een sporttalent, een sportvrouw en een sportman uit de gemeente Noordenveld.


Vanuit de gemeente Noordenveld doet wielrenner Karst Hayma een gooi naar de titel Drents sporttalent van het jaar 2021. In de categorieën sportvrouw en sportman vaardigt Noordenveld marathonschaatsster Maaike Verweij en motorcoureur Jeroen Hilster af. Vanuit Noordenveld wordt geen sportteam genomineerd.


Veel bijzondere sportprestaties


Gerard Kemkers vindt het belangrijk om ook dit jaar stil te staan bij bijzondere sportprestaties: “2021 heeft ondanks de coronacrisis en alle beperkingen in de sport ook in Noordenveld veel bijzondere sportprestaties opgeleverd. Ik vind het daarom terecht dat we als Noordenveld onze sporters in Drenthe in het zonnetje zetten.”


Trots


Wethouder Jeroen Westendorp is blij met de voordracht van de sporters uit Noordenveld: “Sporten en bewegen is gezond, het verbindt, het brengt mensen samen, en sport kan ook inspireren. Ik ben trots op onze sporters, sportverenigingen en sportevenementen die zowel op recreatief als op topsportniveau hun beste beentje voor hebben gezet. Dat laat zien dat er sprake is van veerkracht in onze samenleving! Ook in en vanuit Noordenveld zijn mooie prestaties neergezet. Goed om deze op een Drents podium te plaatsen.”


Westendorp spreekt de hoop uit dat in toekomst ook in Noordenveld weer een sportgala plaatsvindt: “Tijdens eerdere sportgala’s kwamen alle facetten van sport in Noordenveld prachtig naar voren. Wellicht dat er inwoners zijn die deze handschoen weer willen oppakken. Zij kunnen zich melden bij de gemeente.”


Stemmen


De topsport- en sportjournalistenjury kiezen samen met de (Drentse) bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van vrijdag 18 maart tot en met zondag 20 maart. Stemmen kan op www.sportgaladrenthe.nl.

UIT DE KRANT