Eerste avond A-toernooi brengt interessante wedstrijden

Afbeelding
actueel

LEEK - VEV’67 begon stroef tegen De Wilper Boys in Poule F. De vele kansen werden niet benut en daardoor kwam er een magere 2-0 winst. Kees Pranger, trainer, loopt al vanaf de veertiende editie van het Leekster Zaalvoetbalgala mee.


Eerst als voetballer en nu al enige jaren als trainer. Jacob Tjoelker loopt ook al meer dan 10 jaar mee met het Gala. De Wilper Boys met Tjibbe Bakker en Niels van der Veen in de gelederen kon niet veel potten breken. Het won de onderlinge wedstrijd tegen Haulerwijk. VEV won ook met minimaal verschil van Zuidhorn. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Nieuw Roden was de verrassing van de avond. In de onderlinge confrontatie tussen Nieuw Roden en VEV moest de winnaar van de laatste editie, VEV, het loodje leggen. De ploeg van trainer Jur Smit won in de slotfase met 3-2. Keeper Jayden Kuiper was met veel reddingen de grote sta in de weg voor VEV.


Gezien de beleving en strijd die zijn ploeg leverde was dit terecht. Vooraf dit spektakelstuk had Nieuw Roden Haulerwijk en De Wilper Boys al aan de zegekar gebonden. Met negen punten was de ploeg al bijna zeker van de volgende ronde. Het doelsaldo kon Nieuw Roden nog wel eens tegen gaan zitten. VEV daarentegen had nog maar zes punten. Winst tegen Haulerwijk was noodzakelijk en met ruim verschil werd de wedstrijd afgesloten. De 8-0 winst was meer dan overtuigend. Zuidhorn begon met verlies tegen VEV. Het herstelde zich goed door de andere drie wedstrijden te winnen. Met name David Albert Villalta sprong er met zijn acties en techniek bovenuit. Het leverde op doelsaldo de eerste plaats in de poule op. VEV werd tweede en Nieuw Roden, ook met negen punten, op doelsaldo derde. Voor Nieuw Roden lonkt bijna zeker de tweede ronde. Haulerwijk verloor alle wedstrijden waar vooraf toch wel enige kansen werden toebedeeld met de aanwezigheid van Jarno Hilhorst en Thomas van Waarden.


Poule E werd door Grootegast beheerst. Met name Rolf Hazenberg en Mike Homan waren de drijvende krachten. Tegen ODV haalde de ploeg met 6-1 uit. Tegen Veenhuizen stokte het want Grootegast kwam niet verder dan een gelijkspel. Veenhuizen liet wisselvallig spel zien. Winst tegen ODV werd met een verlies tegen Haren gevolgd. Veenhuizen pakte het tegen Aduard weer op en sloot de voorronde af met een gelijkspel tegen de winnaar van de poule. Topscoorders bij Veenhuizen waren Sjoert Giezen en Jesse Hilverda. Haren kon maar eenmaal tot winst komen en een keer tot een gelijkspel. Opvallend was dat keeper Bram Neplenbroek tegen Veenhuizen met een prima schot scoorde. Verder dan een derde plaats met vier punten kwam Haren niet. Aduard wist tot een winstpartij en een gelijkspel te komen. Rick Kazemier was voor Aduard doelpuntrijk. ODV kon alleen tegen Haren tot winst komen maar verder kwam het niet.  In poule E plaatsten Grootegast en Veenhuizen zich voor de tweede ronde. Haren kan nog hopen als beste derde geplaatste.

UIT DE KRANT