WiN zoekt een coördinator tuindienst

actueel

NOORDENVELD - Steeds meer ouderen die zelfstandig thuis wonen kunnen zelf de tuin niet meer onderhouden. Hun kennissenkring wordt steeds kleiner en vaak is er geen geld om een hovenier in te huren. WiN is op zoek naar meer vrijwilligers die af en toe willen helpen om een tuin bij een oudere aan te pakken. Vooral is de tuindienst op zoek naar een vrijwilliger die de tuindienst wil coördineren.

Welzijn in Noordenveld heeft een Tuindienst opgezet. Jaïr Tansale is vanuit WiN betrokken bij de tuindienst en zal de tuindienst coördinator dan ook gaan ondersteunen. ‘We doen alleen tuinklussen als het weer droog en niet te koud is. Een tuinklus is ook echt een klusje. We pakken niet structureel een tuin aan. We helpen op weg. De tuindienst maakt zoveel mogelijk gebruik van ecologisch tuinieren. Als er een hulpvraag binnenkomt dan is het de bedoeling dat de tuindienst coördinator even contact opneemt met de betrokkene. Dan wordt een afspraak gemaakt en beoordeeld of dit al dan niet een klus is voor de tuindienst.’

Wil je ook meehelpen om de gemeente Noordenveld op deze manier mooier te maken neem dan contact op met het Servicebureau van WiN 050 3176500, service@stwin.nl. Na aanmelding neemt Jaïr Tanasale contact op.

UIT DE KRANT