Vlammende strijd

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
actueel Voorpagina

LEEK - Afgelopen zaterdag werden in Leek de ABWC brandweer vaardigheidstoetsen / klasse brandbestrijding gehouden. Brandweer Leek had een uitdagend scenario uitgezet die door 10 korpsen bestreden moest worden en ondanks dat het af en toe slecht weer was kwamen veel bezoekers de verrichtingen van de brandweerlieden aanschouwen.

De deelnemende korpsen kregen de melding dat er brand uitgebroken was in een fietsenwinkel waar tevens een vuurwerkbunker aanwezig was.. Bij aankomst werd ze opgevangen door de eigenaar die behoorlijk in paniek was. Na verkenning door de brandweerlieden bleek er brand en rook zichtbaar in het magazijn van de winkel, oorzaak het opladen van fietsaccu’s. De brand wat tevens doorgeslagen naar de bovenverdieping met appartementen en kantoren.
Halverwege de trap naar de bovenverdieping bevond zich een hennepkwekerij waar een eigenaar met herdershond aanwezig was, deze was behoorlijk agressief en diende door de politie uit de winkel gehaald te worden, zodat de brandweer veilig kon optreden. Op de bovenverdieping bevond zich een slachtoffer die na redding overgedragen werd aan het aanwezige ambulancepersoneel. In het scenario waren diverse elementen/uitdagingen verwerkt waarop de korpsen werden beoordeeld door de jury van het ABWC.

De prijsuitreiking ’s avonds in de kazerne van Leek werd verricht door burgemeester Dhr. A. van der Tuuk. Brandweer Zuidlaren ging met de eerste prijs naar huis, gevolgd door de korpsen Uithuizen en Denekamp. Deze 3 korpsen zijn hiermee door naar de gewestelijke wedstrijden op 25 mei a.s.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT