Brandweer Leek organiseert brandweerwedstrijden

Afbeelding
Nieuws

LEEK - Brandweer Leek organiseert op zaterdag 23 maart a.s. de ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) brandweerwedstrijden, klasse brandbestrijding. De ABWC heeft als doel het stimuleren en organiseren van vaardigheidstoetsen in competitieverband voor de brandweer in Nederland ter bevordering van de vakbekwaamheid.
Voor de vaardigheidstoets 2024 provinciaal brandbestrijding heeft het korps van Leek de organisatie op zich genomen. Zes enthousiaste vrijwilligers (Max, Herald, Anjo, Jakob, Joyce en Astrid) hebben een fictief brand scenario uitgezet welke bestreden zal worden door 10 korpsen uit de regio. Zo komen er zes korpsen uit Groningen, drie uit Drenthe en één uit Overijssel naar Leek om het incident te bestrijden. Hierbij worden ze beoordeeld door de jury van het ABWC. De nummers 1 en 2 zullen vervolgens doorgaan naar de gewestelijke wedstrijden op 11 mei in Woldendorp. De nummer 3 mag op 25 mei in Heerenveen hun vaardigheden weer laten zien.
De wedstrijden beginnen om 8uur ’s ochtends. Het laatste korps zal rond 16:40uur aan de wedstrijd beginnen.
Bezoekers die de verrichtingen van de brandweerlieden willen komen aanschouwen zijn van harte welkom. Zij kunnen zich zaterdag 23 maart melden bij de Brandweerkazerne in Leek (Tolberterstraat 74). Hier zal de wedstrijd locatie bekend gemaakt worden. Op deze locatie is het op meerdere plekken mogelijk de verrichtingen te aanschouwen.
Om de wedstrijd voor elke ploeg/korps zo eerlijk mogelijk te laten worden, wordt deze locatie van te voren niet bekend gemaakt. Ook is het verzoek om gedurende de wedstrijd geen informatie te delen op bijvoorbeeld social media.
Zaterdagavond 19uur vind de prijsuitreiking plaats in de kazerne van Leek. De prijzen zullen uitgereikt worden door burgemeester Dhr. A. van de Tuuk van de gemeente Westerkwartier.

Meer info t.a.v. de wedstrijden in Leek is te vinden op: https://abwc.nl/document/documenten/boekjes/2024/brw-p-23-03-leek.pdf

UIT DE KRANT