Koningsdag Roden 2024 – Woordje van de voorzitter

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
actueel

‘Een jaar geleden mocht ik dit stukje voor het eerst schrijven. Het was de eerste editie van Koningsdag Roden voor een compleet nieuw bestuur, vol enthousiaste dames. Enthousiast, maar ook een beetje zenuwachtig, want het was voor de meesten de eerste keer om een evenement van deze omvang te organiseren. En we hadden grote schoenen te vullen!

Gelukkig was onze eerste Koningsdag een geweldige dag! De zon scheen, iedereen was blij en het was een drukte van belang. De vele lovende reacties maakten alle late uurtjes meer dan waard en moedigde ons aan om dit te blijven organiseren voor ons mooie dorp. Natuurlijk zagen we verbeterpunten. Dat maakte ons nóg enthousiaster om er de volgende editie een schepje bovenop te doen. En dat doen we dit jaar dan ook van harte!

Ons vaste team is uitgebreid met twee commissieleden: Yvonne Land en Kim van der Heide. Zij helpen ons met het uitdenken en organiseren van supergave activiteiten, optredens en meer. Ook hebben we vanuit Zakenkring Roden veel goede input en ondersteuning gekregen om het feest dit jaar nog groter te kunnen vieren. Hiervoor zijn we enorm dankbaar. 

We zorgen dit jaar extra lang voor reuring in Winkelhart Roden. Tot 16:00 uur is er vertier in het centrum, met om 15:30 uur als knallende afsluiter een vermakelijke Discobingo in de koepel op de Albertsbaan. Presentator van de dag, Chris van Veenen, zorgt er met zijn hutkoffer vol humor voor dat we de hele dag op de hoogte blijven van wat wanneer gebeurt. Hij houdt onze lachspieren in beweging en controleert, als allerbelangrijkste, wie de (valse) Bingo heeft! ??

Met verschillende optredens van lokale dansers en muzikanten is er rondom de koepel op de Albertsbaan sowieso de hele dag vertier. Dus maak het jezelf gemakkelijk op de trappen en geniet van het talent dat Roden te bieden heeft. Ook op de Vrijmarkt kan je je laten verrassen door verschillende artiesten en kunstenaars. Om 12:00 uur struint bestuurslid Judith samen met Chris een rondje over de markt om te kijken welke kleedjes er het meest uitspringen en welke talenten wellicht wel de nieuwe Ellen ten Damme, Peter Schaap, Zoë Tauran, Tony Neef of Marco Schuitmaker zijn! 

Ook het Multi-culti Plein, het Doeplein, het Speelplein en het Horecaplein mogen deze editie niet ontbreken. “Meer, leuker en langer!” Dat is ons motto voor dit jaar. Zo hebben we er twee nieuwe lokale foodtrucks bij, zijn er zitzakken waar de oudere jeugd lekker op kan hangen, staat er een enorme stormbaan op het Speelplein en kan je op het Doeplein deelnemen een echte bootcamp activiteiten. Daarnaast worden in De Dobbe en het Scheepstra Kabinet ook leuke activiteiten georganiseerd door andere partijen. Dus loop daar ook zeker even binnen! Tot slot kun je na afloop van deze dag bomvol activiteiten kun je een afzakkertje nemen op het feestplein bij Mo’s Café en het Wapen van Drenthe. 

Kom gezellig langs tijdens Koningsdag en laat je verrassen door het aanbod! Tot ziens op 27 april!’

Charlotte Bakker

Voorzitter Oranje Stichting Roden

UIT DE KRANT