Bibliotheken in het Westerkwartier organiseren activiteiten tijdens Heel Nederland Leest

Westerkwartier Cultuur

WESTERKWARTIER - Heel Nederland Leest in november Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Samen een goed boek lezen – dat brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar. De bibliotheken in het Westerkwartier organiseren in de hele maand november verschillende activiteiten rondom de campagne Heel Nederland Leest, waarbij mensen elkaar ontmoeten en in gesprek kunnen gaan over de thema’s die centraal staan in Sonny Boy.

Zo is er op 15 november in Bibliotheek Zuidhorn een lezing van Maarten Koekoek over culturele diversiteit. Binnen de Nederlandse samenleving zijn veel verschillende culturen te onderscheiden. Maar hoe kunnen we goed omgaan met die diversiteit? Welke rol speelt je eigen denken en handelen hierin?

Op 16 november om 14.00 uur wordt in Bibliotheek Leek een filmmiddag georganiseerd, waarbij de film Sonny Boy wordt vertoond op een scherm. Deze film is op 23 oktober om 19.00 uur te zien in de Bibliotheek van Marum.

Zaterdag 25 november zendt De Taalstaat voor de zesde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal uit. De bibliotheken in Leek en in Zuidhorn doen hieraan mee!

Op biblionetgroningen.nl/hnl staat een overzicht van alle activiteiten.

Heel Nederland Leest
Heel Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van het CPNB en de Bibliotheek, met als doel: gesprekken op gang brengen en mensen met elkaar verbinden door samen een boek te lezen. Dit jaar is dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl. In november geeft de Bibliotheek deze bestseller cadeau aan leden én bezoekers. 

 
Sonny Boy
Sonny Boy gaat over de levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse 40-jarige getrouwde Rika. Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en scheiding, slavernij, en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes. 

Annejet van der Zijl
De auteur van Sonny Boy – Annejet van der Zijl – werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere bij opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. Inmiddels heeft ze een groot aantal historische non-fictieboeken en romans geschreven. Haar boek Sonny Boy, dat werd uitgekozen voor Heel Nederland Leest 2023, werd verfilmd en in acht talen vertaald.

UIT DE KRANT