Wandelen in het Natuurschoon

Afbeelding
Cultuur

RODEN - Tussen Roden en Nietap ligt een mooi natuurgebied: het Natuurschoon. Wie meer wil meer  over dit minder bekende stukje natuur ga dan mee op stap. IVN Roden-Norg organiseert op 9 december een natuurwandeling. 

Het Natuurschoon maakte ooit onderdeel uit van het oude Ter Helle. Het is zonder meer een boeiend gebied, zowel geologisch, biologisch als cultuurhistorisch. Tijdens deze wandeling gaan deelnemers in het landschap deze rijke historie herkennen. Ook de sporen van het veel recentere verleden, zoals de windhoos die in 2019 een spoor achterliet in Roden en omgeving zijn te zien. 

De club vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de Ronerborg, zodat we het deel aan de kant van Roden goed kunnen verkennen. Let op: het is vaak heel nat in dit gebied; zeker nu met het zeer natte najaar. Kinderen kunnen heel goed mee, honden niet.

Datum en tijdstip: 9 december van 10:30 tot ca. 13:00 uur. Startlocatie: Parkeerplaats Ronerborg, Burchtlaan 1 Roden. Kosten: IVN vraagt een vrijwillige bijdrage voor de afdeling na afloop van de excursie. Deelnemers: 15. Opgeven via de website van het IVN Roden-Norg (activiteiten): https://www.ivn.nl/afdeling/roden-norg/natuuractiviteiten/natuurschoon/

Afbeelding

UIT DE KRANT