Seniorensportdag de Brinkhof

Afbeelding
Nieuws

NORG – De sportdag in Norg is inmiddels alweer enige tijd achter de rug, toch is er voor deelnemers aan de sportdag nog voldoende aanbod om in de komende periode aan deel te nemen. Er zijn dankzij de sportdag voor senioren initiatieven ontstaan om bokslessen in het dorp aan te bieden en is er een start op donderdag 2 november met een laagdrempelige startactiviteit van 12 weken in het Bewegingscentrum.

De sportdag voor senioren werd gezamenlijk georganiseerd door Beweegdorp Norg en de sport- en buurtwerkers van Welzijn in Noordenveld. Een kleine 40 ouderen maakten deze ochtend gebruik van het aanbod om te proeven aan een vijftal sportieve – en beweegactiviteiten. Er was shuffleboard, koersbal, stoelyoga, boksen en sjoelen. Aan alle activiteiten kon worden deelgenomen. Na afloop was er een broodje met een kopje soep. In de middag werd door beide organisaties een Samen Beweegmiddag georganiseerd in verzorgingscentrum De Wiekslag. Ook hieraan namen enkele tientallen bewoners van het complex mee aan de activiteiten.

‘Ik heb een mooie dag beleeft,’ vertelde een deelneemster. ‘Om zo op deze manier even te kunnen snuffelen aan een aantal activiteiten is een goede zaak. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.’

Beweegdorp Norg bekijkt hoe de bokslessen in het dorp kunnen worden opgezet en WiN heeft op zich genomen om te komen tot een mooie activiteit voor senioren in samenwerking met het Bewegingscentrum Norg. Op 2 november start daar een 12 weken durend programma ‘Noordenveld in Beweging’ om kennis te maken op een laagdrempelige en gezellige manier met sport en bewegen. Froukje van der Wal van het Bewegingscentrum is bij het initiatief betrokken. Zij geeft leiding aan dit programma. De lessen worden inclusief koffie aangeboden voor 5 euro per keer.

Wie informatie wil over boksen kan contact opnemen met Afien Auwema van Beweegdorp Norg 06 57133765 en voor de 12 lessen Noordenveld in Beweging met WiN sprotcoach Marten Vogt 050 3176500.

Afbeelding

UIT DE KRANT

Lees ook