Hoe gok je verantwoordelijk op het internet

Nieuws

Gokken is al een tijdje legaal, maar veel beginners weten nog niet hoe ze ermee om moeten gaan. Geldzaken zijn namelijk altijd delicaat. Niemand wilt geld kwijt raken en iedereen wilt geld verdienen. Gokken kan lastig zijn, maar er wordt wel geld mee verdiend. Toch is het eerder bedoeld voor amusement in plaats van geld verdienen. Een hobby mag dan ook geld kosten, maar het zou fijn zijn als er ook nog wat in je portemonnee blijft zitten. Hier staan een aantal tips, zodat jij verantwoordelijk kan blijven spelen.


Speel met safe bets


Het is een slimme tactiek om kansberekening te implementeren in je speelstijl. Zo kun je uitrekenen hoe groot de kans van een uitkomst is. Zo leer je hoe een spel in elkaar zit en win je vaker. Bij roulette kun je bijvoorbeeld op zwart of rood gokken. De kans is 50/50 en je opbrengst zal hoog zijn bij winst. Maar je bent wel meteen al je inleg kwijt, wanneer je verliest.


 Bij elke vorm van investeren weeg je risico tegen rendement af. Wanneer je meer risico neemt (bijvoorbeeld je hele inleg kwijt) zul je meer verdienen en meer verliezen. Om te zorgen dat je niet te snel je geld kwijtraakt kan je beter voor safe bets gaan. Kleine bedragen met een grote kans om te winnen. Zo beperk je de kosten en kan je langer blijven genieten van je hobby.


Kijk uit voor oplichters


Het is op het internet altijd ontzettend belangrijk om uit te kijken voor oplichters en fraudeurs. Dit geldt al helemaal bij gokken zo, omdat je geld overmaakt naar sites. Het kan zijn dat een nepsite je probeert te tricken, zodat jij geld overmaakt. De overheid probeert dit tegen te gaan, mede door de nieuwe wet uit 2021. Ze geven licenties uit aan betrouwbare bedrijven. Gok alleen bij casino’s met een licentie. Zo zul je niet van je geld ontnomen worden zonder te spelen. Je kan daarnaast altijd de reviews lezen van andere gokkers. Ze hebben namelijk ervaring die jij niet hebt en ze kunnen deze delen, zodat jij er wat van leert. Wanneer je deze tips volgt zul je niet snel worden opgelicht, dus je hoeft dan ook nergens bang voor te zijn (mits je op je hoede blijft).


Pak de bonussen die bij jou passen


Doordat er 19 verschillende gokbedrijven zijn, hebben de klanten veel keus. Deze bedrijven gaan zichzelf proberen te onderscheiden. Zo heeft elk gokbedrijf zijn eigen voordelen wat betreft bonussen, cash backs of andere deals. Kijk welke deal het beste voor jou werkt. Wanneer je regelmatig gokt kan je beter kiezen voor de goedkoopste site in plaats van kiezen voor de grote hoeveelheid bonussen. Op het internet is er veel te vinden over wat goede bonus info is. Bonussen zorgen ervoor dat je gratis kan gokken en dus geld bespaard. Op de vergelijkingssites is te vinden welke site, welke voordelen heeft.


Houd jezelf in de hand


Het allerbelangrijkste met gokken is dat je jezelf onder controle houdt. Gokken is helemaal geen probleem, zolang het geen verslaving wordt. Helaas stijgt het aantal verslavingen onder jongeren. Gelukkig is het wel goed te voorkomen als je weet wat je aan het doen bent. Spreek met jezelf een vast bedrag per periode af. Als je hier niet overheen gaat wordt de neiging om te gokken niet groter.


Ook zorg je er direct voor dat je niet teveel geld uitgeeft. Zo zou het erg vervelend zijn als je onbewust meer uitgeeft dan oorspronkelijk gedacht. Ook heeft de overheid verschillende preventieve maatregelen genomen om de Nederlandse burgers te helpen. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid wat betreft online gokken en verslavingen.

UIT DE KRANT