Statushouders aan de slag als kunstenaar!

Afbeelding
uit het hart

NOORDENVELD- Kunstenaar Fokko Rijkens ontving afgelopen zaterdag acht statushouders uit de gemeente in zijn atelier in Roderwolde. Samen met zijn echtgenote Heleen bood hij statushouders in heel Noordenveld op twee zaterdagen gratis schilderlessen aan in het kader van het Jaar van de Vluchteling. “Daar hebben we als Vluchtelingenwerk dankbaar gebruik van gemaakt”, vertelt Jettie Groenwold, vrijwilligster bij de stichting in Noordenveld. “Beide workshops zaten vrijwel onmiddellijk vol. Er zaten prachtige kunstwerkjes tussen en iedereen was enthousiast. Ik hoop echt dat dit initiatief als een katalysator gaat werken.”

De statushouders kregen de opdracht om een landschap te schilderen. Een landschap uit het land van herkomst, óf van hun nieuwe land. “Echt, de resultaten waren verbluffend”, vertelt Jettie. “Van berglandschap door twee Eritrese dames tot het droomlandschap van een jongen uit Soedan. “Een aantal van deze schilderijen wordt geselecteerd voor de expositie ‘Grensverleggend’, die van 16 augustus tot en met 12 september gehouden wordt in Kunstencentrum K38.”

De tweede en laatste schilderworkshop van Fokko Rijkens is aanstaande zaterdag. Inschrijven kan niet meer, de cursus zit vol. Wellicht een eyeopener voor andere kunstenaars in Noordenveld? Enthousiaste deelnemers gegarandeerd!

UIT DE KRANT