Theaterseizoen van start!

Afbeelding
Winsinghhof

Twee weken geleden werd De Winsinghhof wakker geschud door het nieuws van een felle brand in de keuken van restaurant Bruut in ons gebouw. Dat weekend had eigenlijk het begin moeten worden van een mooi theaterseizoen, maar het liep allemaal net even anders. Gelukkig zijn we afgelopen weekend toch nog van start gegaan en nu kijken we alweer uit naar de volgende voorstellingen. 

Op donderdag 19 oktober staan Willem Voogd en Evgenia Brendes in De Winsinghhof met ‘Baba’. ‘Baba’ vertelt het indrukwekkende verhaal van de Russische oma van Willem. In 1944 ondernam ze een epische reis vanuit Odessa, voormalige Sovjet-Unie, naar Nederland om haar liefde te vinden. Het was een zes maanden durende tocht door oorlogsgebied, vol obstakels en gevaren. Bijna tachtig jaar later volgt haar kleinzoon dezelfde reis, van Odessa naar Velsen, om de ware persoon achter “Baba” te ontdekken. Wat begon als een persoonlijke zoektocht onthult een verrassende kant van zijn oma. 

In ’Oh Oh Den Haag’, volgen we John, die op het punt staat politiek succes te oogsten in Den Haag. Maar wanneer zwangere studente Emma bij hem aanklopt, begint een reeks gebeurtenissen die zijn carrière in gevaar brengt. De twee zijn voortdurend in conflict maar kunnen niet zonder elkaar. Geruchten over hun relatie beïnvloeden de peilingen, en de jaloerse assistent Patrick lijkt meer te weten. Deze doldwaze komedie werpt een humoristische blik op politieke intriges, achterkamertjespolitiek en dubbelzinnigheid. Een satirische reis door de politieke arena, zondag 22 oktober in De Winsinghhof.

Oud-wielrenner Gert Jakobs komt op vrijdag 27 oktober langs om geïnterviewd te worden door Eddy van der Ley. Met zijn ervaringen uit de wielerwereld belooft deze avond een unieke inkijk te geven in de wereld van het wielrennen. Verwacht inspirerende verhalen en hilarische anekdotes tijdens dit theaterinterview.

UIT DE KRANT

Lees ook