Belangrijke zege voor KV Noordenveld

Sport

RODEN – Onder toeziend oog van burgemeester Hans van der Laan boekte KV Noordenveld zaterdag een belangrijke zege op koploper TDK. Door deze prachtige zege is Noordenveld van plek zes naar plek vier gestegen. Het kan in theorie nog een beslissingswedstrijd moeten spelen voor degradatie, maar deze kans is miniem. De zege was overigens terecht. De mannen en vrouwen van trainer Jeroen de Boer vochten als leeuwen en hadden wat geluk omdat de gasten liefst vijf strafworpen misten.
Sparta uit Zevenhuizen won met 14-18 van Thrianta uit Hoogeveen. Bij rust was het al 6-8 voor de ploeg uit Zevenhuizen. Door de zege en de nederlaag van TDK is Sparta nu koploper. Saillant: zaterdag speelt Sparta op eigen terrein tegen Noordenveld. Bij winst is Sparta kampioen en speelt het zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse. De wedstrijd begint om 15.30 uur.
OWK uit Oostwold is nog steeds in de race voor lijfsbehoud na de 14-11 zege op AVO uit Assen. Bij rust waren beide partijen nog in balans: 5-5. Volgende week staat de laatste reguliere wedstrijd op het programma tegen KIOS uit Ruinerwold.

UIT DE KRANT