Nationaal Ranglijst Toernooi REO van start

Sport

RODEN - Tennisvereniging REO uit Roden organiseert deze week voor de 12e keer een Nationaal Ranglijst Tennistoernooi op het tennispark aan de Borglaan in Roden. Bij de mannen is Adriaan de Jager, nummer 40 van Nederland, als eerst geplaatst. Hij zal in Roden op jacht gaan naar zijn eerste titel bij het REO Open NRT**. Makkelijk wordt dit echter niet met de aanwezige concurrenten. Zo is ook de titelverdediger van vorig jaar aanwezig. Roy Schoonveld uit Hoogezand, nummer 52 van NL, is gebrand op een nieuwe titel bij REO. Hij weet hoe het is om te spelen in Roden. Douwe Disbergen uit Groningen en Bart van Leijsen uit Peize complementeren de mannen in de top 4 van het toernooi. Zowel Jager, van Leijsen, Schoonveld en Disbergen behoren tot de top van het Nederlandse tennis. De heren zullen echter met diverse andere top 100 spelers af moeten rekenen op jacht naar de winst.
Bij de dames is Joany Pontjodikromo publiekstrekker. Pontjodikromo is de huidige nummer 35 van Nederland en winnares van diverse A toernooien. Het afgelopen jaar ging ze er met de titel vandoor in Roden. De concurrentie is hevig dit jaar. Zo hebben de nummers 33, 34 en 51 van de Nederlandse ranglijst een WildCard gekregen. Ook bij de dames zijn er dus weer diverse speelsters uit de top 100 aanwezig.
Wedstrijdleider, Matthijs Goldberg, verwacht dat het toernooi weer de nodige aantrekkelijke wedstrijden voor het publiek zal opleveren. “We hebben een mooi deelnemersveld, wat nog op het laatste moment versterkt zal worden door de uitgifte van een aantal WildCards. De voorbereidingen voor het toernooi zijn zonder tegenslagen verlopen en met behulp van vele vrijwilligers proberen we de deelnemers en de toeschouwers het naar de zin te maken. Dit jaar hebben we meer deelnemers dan het afgelopen jaar en zien we ook veel oud-deelnemers terugkeren. Dat is een mooie beloning voor de tijd en energie die ieder jaar weer in de organisatie wordt gestoken”. Naast het wedstrijdprogramma richt de organisatie zich ook op de gezelligheid. Vanaf woensdag is er een uitgebreid avondprogramma inclusief eten. Voor een mooie prijs kan er bij REO gedineerd worden. De kantine is vernieuwd en biedt voor zowel spelers als toeschouwers lekker eten en drinken. Tevens is er een nieuw buitenterras met loungebanken en uitzicht op alle banen.
Naast het Nationaal Ranglijst Toernooi wordt er voor de lagere speelsterktes (Cat. 3,4,5,6,7 en 8) eveneens een toernooi gespeeld. Dit toernooi kent vele tennissers uit het verspreidingsgebied van de Krant (Noordenveld/Westerkwartier), maar ook zijn er al verschillende tennissers uit de rest van Nederland die zich hebben ingeschreven. Een aantal deelnemers zullen overnachten in gastgezinnen die door vrijwilligers van REO beschikbaar gesteld worden. Ook blijven er een aantal spelers kamperen op het park.
Het toernooi begon gisteren (maandag) om 13.30 uur met een kwalificatietoernooi voor de spelers die niet rechtstreeks zijn geplaatst op grond van hun positie op de Nationale Ranglijst. De beste vier spelers worden alsnog toegelaten in het hoofdtoernooi. Vanaf woensdag beginnen de wedstrijden om 10.30 uur tot ongeveer 23.00 uur. Na afloop van het wedstrijdprogramma is er vanaf woensdag elke avond een recreatief bijprogramma waar zowel spelers als toeschouwers aan mee kunnen doen. Vrijdagavond 8 augustus is er voor de REO-leden en deelnemers een feestavond gepland om de spanning van het toernooi even van zich af te werpen.
De uitslagen van het wedstrijdprogramma (alle categorieën) zijn dagelijks te volgen op de facebookpagina van REO. Tevens worden er op de site elke dag foto’s geplaatst. De
toegang tot het park is alle dagen gratis.

UIT DE KRANT